Ing. Petr Pelc

Povolání: marketingový manažer, zastupitel MČ Praha 8
*1988

Politická příslušnost: TOP 09

Životopis

Ing. Petr Pelc se narodil 11. 8. 1988 v Praze, po absolvování střední školy započal studia na Vysoké škole finanční a správní v oboru marketingová komunikace. Během studií se věnoval audiovizuální tvorbě, je autorem nebo spoluautorem několika amatérských krátkometrážních filmů i komerčních reklam a propagačních spotů. Po absolvování bakalářského studia začal při navazujícím magisterském studiu pracovat jako marketingový manažer ve společnosti Educo Uni Group, a.s., kde se podílel na tvorbě reklamních kampaní.

Od roku 2013 působí v Poslanecké sněmovně jako odborný asistent poslankyně Markéty Pekarové Adamové. Z pozice asistenta inicioval například změnu zákona, díky které Česká televize zpřístupňuje pořady v duální stopě, tj. s možností volby mezi dabingem a původním zněním s českými titulky. Cílem této změny bylo jednak umožnit divákovi zprostředkovat televizní díla v autorské podobě a především podpořit samovýuku jazyků.

Věnuje se rovněž vlastnímu podnikání v oblasti politického marketingu. Od roku 2018 je zastupitelem na MČ Praha 8, kde se věnuje koordinaci projektu Palmovka TEĎ, který usiluje o revitalizaci této zanedbané části Prahy.

V případě jeho zvolení do Poslanecké sněmovny by se chtěl zasadit o posílení politické a názorové nezávislosti ČT a ČRo. Konkrétně by rád inicioval například úpravu zákona o České televizi, ve kterém by chtěl zavést možnost přezkumu usnesení Rady ČT.

Svůj volný čas nejraději tráví s jeho přítelkyní a fenkou Carrie, rád sleduje filmy, hraje deskové hry i videohry, a aktivně i pasivně se věnuje sportu.