Lucie Michková

Povolání: Zakladatelka festivalu PesFest, zastupitelka a předsedkyně Výboru pro bezpečnost v Praze 4
*1977

Politická příslušnost: ODS

Životopis

Lucii Michkové je 44 let a celý život žije v Praze 4.

Pracovala jako zaměstnanec, OSVČ, ředitelka firmy, nyní je uvolněná zastupitelka. Zabývá se hlavně bezpečností, protidrogovou politikou, likvidací squatů, aktivitami pro seniory a čistotou veřejného prostranství.

Její ambice komunální političky je tvořit město bezpečné, čisté, přívětivé pro život s pestrou nabídkou služeb a aktivit.

Jako komunální politička založila počítačové kurzy pro seniory, festival pro celou rodinu na podporu týraných psů PesFest a nebo také legální plochy pro graffity, ukázkou je Pražský orloj na stanici metra C Budějovická. Rozšířila preventivní programy pro děti ze základních škol v oblasti bezpečnosti a rizikového chování dětí a mládeže a jako další úspěch považuje otevření mobilního nízkoprahového centra  pro děti a mladistvé v Praze 4.

V případě zvolení do PS PČR by se ráda věnovala i uplatnění lidí 50+ na trhu práce a aktivnímu stárnutí, ochraně zvířat proti týrání, podpoře řemeslného vzdělávání, ochraně venkova a podpoře rodičovství.

Kontakt: lucie.michkova@praha4.cz