Ing. Jan Růžička

krajský radní

Životopis

Je mi 31 let, jsem ženatý a mám dvě dcery. Pracuji jako obchodní ředitel v rodinné firmě, která prodává české sklo do více než šedesáti zemí světa. Díky cestování v rámci svého zaměstnání jsem si uvědomil, že naše vlast a speciálně náš kraj je jedním z nejkrásnějších koutů naší planety. Je to můj domov a udělám maximum pro to, aby tu žili co nejlépe moji sousedé i naše děti a generace, co přijdou po nás. Právě proto jsem se rozhodl, že přijmu kandidaturu do krajských voleb na kandidátní listině ODS s podporou KDU-ČSL, kde jsem na 5. místě.

U nás ve městě Krupka, kde celý život bydlím, pořádám společně s naší výbornou partou ze Sdružení Krupka naše město akce pro veřejnost, především pro rodiny s dětmi. Asi největší akcí jsou „Rytíři a řemesla na hradě Kyšperk“, kde představujeme historická řemesla z období 12.-15. století. Pořádáme však i další akce, jako je „Drakiáda“, „Pohádkový les“, „Lampionový průvod“ a mnoho dalšího.

Rád bych přispěl i k dosažení ambicióznějších cílů, jako je postupné zlepšování situace v našem kraji. Myslím, že Ústecký kraj má obrovský potenciál v mnoha ohledech, stačí jen, když dostatečné množství schopných a ochotných lidí spojí síly a společnou prací a odhodláním vše posunou kupředu. To tvrdím, i když vím, že náš kraj je postižen následky vysídlení, intenzivní devastací komunisty i obrovským množstvím současných problémů.

Je nezbytné aktivně chránit naši demokracii a svobodu, neustále pracovat na zlepšení životní úrovně obyvatel, ale i na menších projektech v našem okolí. To byl impulz, proč jsem vstoupil do politiky před necelými čtyřmi lety a stal se členem KDU-ČSL Ústecký kraj, kde nyní zastávám pozici krajského předsedy. Jsem člověk, který nehledá důvody, proč něco nejde, naopak se snažím vždy najít cesty, jak cíle dosáhnout. I proto jsem moc rád, že KDU-ČSL v našem kraji spojila své síly do krajských voleb s kolegy z ODS. Je mi ctí, že na kandidátní listině ODS s podporou KDU-ČSL jsem s lidmi, kteří nejsou zatíženi skandály a stejně jako já chtějí posunout náš kraj do 21. století, postavit se novým výzvám a začít řešit obrovské množství problémů, které tu máme.