Chomutov

#ODS Chomutov Živě

ODS

ODS Ústecký kraj aktualizoval(a) úvodní fotku.

ODS

ODS Ústecký kraj sdílí živé vysílání.

ODS

Nedokončení základní školy, záškoláctví a věčné stěhování problémových rodin, které utíkají před průšvihy, to je každodenní realita, která neblaze postihuje v Ústeckém kraji nejen školství, ale ve finále celkové soužití, zaměstnanost a dávkový systém. „Učitelé v rizikovém prostředí nejsou nijak zvýhodněni. Už je potřeba to vyřešit. Musíme to medializovat. Pořád se nic neděje,“ uvedla bývalá místopředsedkyně ODS Drahomíra Miklošová z Obrnic na Mostecku, kde více než polovinu obyvatel tvoří Romové. Politička zde sedm let působila také jako starostka, nyní je zastupitelkou a stále aktivně volá po změnách. V rámci regionální tripartity nyní mimo jiné předsedá Odborné komisi pro rozvoj lidských zdrojů. https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Peklo-na-Mostecku-Podivejte-co-museji-snaset-ucitele-za-35-tisic-hrubeho-Deti-na-ne-utoci-nektere-ani-neumeji-cist-596396

ODS

Most dnes navštívili poslanci Karel Krejza a Jan Bauer. Na pracovním jednání se zástupci škol, sociálních zařízení, úřadu práce, Hospodářské a sociální rady Ústeckého kraje a Komise pro rozvoj lidských zdrojů Ústeckého kraje diskutovali o palčivých problémech ve školství, dopadech inkluze, zneužívání sociálních dávek a chystaných změnách v sociální oblasti. „Vracím se k tématům, které tíží nejen Ústecký kraj a z nichž školství je jedním ze zásadních. Je nutné změnit především celoživotní vzdělávání pedagogů, počty a mzdy pedagogů a asistentů zatížených inkluzí a specifické problémy Ústeckého kraje, například časté změny škol ze strany žáků a odchod ze základní školy rovnou na úřad práce.“ řekl Karel Krejza. Jan Bauer, poslanec zvolený za Jihočeský kraj, podotkl: „O problémech severočeského regionu vláda hodně mluví, fakticky ale pro něj nic nedělá. Jako opozice máme sice omezené možnosti, ale starostům, úředníkům a učitelům z místních škol jsem dnes v Mostě slíbil, že za nutné změny na půdě sněmovny zabojujeme. Už brzy chceme vést debatu například o našem návrhu na přijetí pravidla „třikrát a dost“, které umožní odebrat dávky chronickým pachatelům vážných přestupků.“ Oba poslanci se na závěr své pracovní návštěvy setkali také s občany Mostu.

Naši lidé