Ústí nad Labem

NovinkyOS Ústí nad Labem

#ODS Ústí nad Labem Živě

ODS

ODS Ústí nad Labem aktualizoval(a) úvodní fotku.

ODS

Členové ODS Ústí nad Labem si dnes v Městských sadech u památníku obětí komunismu připomněli události srpna 1968 a 1969. Vzpomínkové setkání uvedl předseda ústecké ODS Libor Turek: „Sešli jsme se dnes, abychom si připomněli 51 let od srpnové okupace cizími vojsky Sovětského svazu, NDR, MLR, PLR a BLR v roce 1968. Šlo o bezprecedentní krok a pro naše občany o mravní tragédii. Důležitější však byl důsledek této události – více jak 20 let normalizace, emigrace a odtržení od světového ekonomického a společenského vývoje. Tuto nenahraditelnou ztrátu se nám do dnešních dnů nepodařilo zcela překonat.“ Stejně jako dopoledne na Mírovém náměstí, připomněl i tady náměstek primátora Pavel Tošovský oběti tehdejších brutálních policejních zásahů. Na závěr zazněli v jeho podání známé písně Karla Kryla.

ODS

Projekt bude velmi drahý, určitě překročí sto milionů korun. Proto by město rádo získalo nějakou dotaci. Už nyní vyjednává s ministerstvem průmyslu a obchodu o penězích z programu na likvidaci starých brownfieldů. „Prozatím padla částka 30 milionů, ale já bych pro město rád získal alespoň sto milionů korun,“ informoval náměstek primátora Pavel Tošovský. https://ustecky.denik.cz/zpravy_region/usti-hleda-penize-na-opravu-corsa-chce-z-nej-mit-moderni-centrum-20190801.html

ODS

ODS Ústí nad Labem sdílel(a) příspěvek.

ODS

V informačním centru města právě probíhá historicky první veřejné projednání participativního rozpočtu. S občany města, kdy někteří z nich jsou právě navrhovateli projeků, přišel diskutovat primátor města i náměstek Pavel Tošovský, který má participativni rozpočet ve své gesci.

ODS

Na pietním aktu k uctění památky 30 obětí největšího tramvajového neštěstí v České republice v roce 1947 nechyběli ani zástupci ODS. Radní města Miroslava Lazarová, zastupitelka Neštěmic Liana Wagnerová a ředitel dopravního podniku Libor Turek. https://ustecky.denik.cz/zpravy_region/usti-vzpominalo-na-rondelu-na-osudovou-havarii-tramvaje-30-mrtvych-z-roku-20190712.html?fbclid=IwAR0EJx1uhPRkChechDgg0StFMw_3lwjpp7BcNh7TfaYvRq9JTh8XF_F57jo

ODS

Rada města tento týden jednomyslně schválila vstup města Ústí nad Labem do projektu, týkající se zřízení technických klubů. Pokud budeme úspěšní, získáme dotaci téměř 8 milionů Kč na vybavení a provoz technických učeben pro předškolní i školní děti. Ty budou mít možnost se po celý den vzdělávat ve třech oblastech: 1. řemesla 2. IT – nové technologie, 3D tisky, robotika 3. stavebnice, digitální a matematická gramotnost. O zdárný průběh celého projektu se bude starat Dům dětí a mládeže, který má v této oblasti vynikající výsledky.

ODS

Na pracovním setkání komunálních politiků ODS pozorně naslouchali ústečtí zastupitelé Miroslava Lazarová, Aleša Kymličková, Pavel Tošovský a Jan Vácha - ODS Ústí n.L.. ODS má skvělou nabídku např. pro další digitalizaci státní správy. Diskutovali jsme také o novele stavebního zákona, inovacích či o oblasti školství.

Naši lidé