Ústí nad Labem

#ODS Ústí nad Labem Živě

ODS

Na Severní Terase v místě bývalého sektorového centra město pro občany vybudovalo nové grilovací místo. „Je to první hotový projekt z návrhů občanů, který byl nyní realizován. Brzy budou následovat další“, říká náměstek primátora Pavel Tošovský, který má na starosti participativní rozpočet.

ODS

ODS Ústí nad Labem aktualizoval(a) úvodní fotku.

ODS

Členové ODS Ústí nad Labem si dnes v Městských sadech u památníku obětí komunismu připomněli události srpna 1968 a 1969. Vzpomínkové setkání uvedl předseda ústecké ODS Libor Turek: „Sešli jsme se dnes, abychom si připomněli 51 let od srpnové okupace cizími vojsky Sovětského svazu, NDR, MLR, PLR a BLR v roce 1968. Šlo o bezprecedentní krok a pro naše občany o mravní tragédii. Důležitější však byl důsledek této události – více jak 20 let normalizace, emigrace a odtržení od světového ekonomického a společenského vývoje. Tuto nenahraditelnou ztrátu se nám do dnešních dnů nepodařilo zcela překonat.“ Stejně jako dopoledne na Mírovém náměstí, připomněl i tady náměstek primátora Pavel Tošovský oběti tehdejších brutálních policejních zásahů. Na závěr zazněli v jeho podání známé písně Karla Kryla.

ODS

Projekt bude velmi drahý, určitě překročí sto milionů korun. Proto by město rádo získalo nějakou dotaci. Už nyní vyjednává s ministerstvem průmyslu a obchodu o penězích z programu na likvidaci starých brownfieldů. „Prozatím padla částka 30 milionů, ale já bych pro město rád získal alespoň sto milionů korun,“ informoval náměstek primátora Pavel Tošovský. https://ustecky.denik.cz/zpravy_region/usti-hleda-penize-na-opravu-corsa-chce-z-nej-mit-moderni-centrum-20190801.html

ODS

ODS Ústí nad Labem sdílel(a) příspěvek.

ODS

V informačním centru města právě probíhá historicky první veřejné projednání participativního rozpočtu. S občany města, kdy někteří z nich jsou právě navrhovateli projeků, přišel diskutovat primátor města i náměstek Pavel Tošovský, který má participativni rozpočet ve své gesci.

ODS

Na pietním aktu k uctění památky 30 obětí největšího tramvajového neštěstí v České republice v roce 1947 nechyběli ani zástupci ODS. Radní města Miroslava Lazarová, zastupitelka Neštěmic Liana Wagnerová a ředitel dopravního podniku Libor Turek. https://ustecky.denik.cz/zpravy_region/usti-vzpominalo-na-rondelu-na-osudovou-havarii-tramvaje-30-mrtvych-z-roku-20190712.html?fbclid=IwAR0EJx1uhPRkChechDgg0StFMw_3lwjpp7BcNh7TfaYvRq9JTh8XF_F57jo

ODS

Rada města tento týden jednomyslně schválila vstup města Ústí nad Labem do projektu, týkající se zřízení technických klubů. Pokud budeme úspěšní, získáme dotaci téměř 8 milionů Kč na vybavení a provoz technických učeben pro předškolní i školní děti. Ty budou mít možnost se po celý den vzdělávat ve třech oblastech: 1. řemesla 2. IT – nové technologie, 3D tisky, robotika 3. stavebnice, digitální a matematická gramotnost. O zdárný průběh celého projektu se bude starat Dům dětí a mládeže, který má v této oblasti vynikající výsledky.

Naši lidé