#ODS Ústí nad Labem Živě

ODS

ODS Ústí nad Labem sdílel(a) živé vysílání.

ODS

Zastupitelé ODS Miroslavna Lazarová a Pavel Tošovský se jako zástupci města Ústí nad Labem zúčastnili důležitého jednání o budoucnosti jezera Milada. Spolu s představiteli dalších zainteresovaných obcí diskutovali i se zástupci Palivového kombinátu, Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže a Ministerstva průmyslu a obchodu o majetkových převodech příslušných pozemků. Pavel Tošovský: "Jsme toho názoru, že stát, který v minulosti těžbou způsobil velké škody v oblasti životního prostředí a devastaci krajiny, by měl maximálně vycházet vstříc potřebám měst a obcí při revitalizaci takovýchto území. V současné době však narážíme na téma „veřejné podpory“, kdy vzhledem k pravidlům Evropské unie není tak jednoduché převést pozemky ze státu na město tak, aby mohla být dále rozvíjena infrastruktura pro rekreační využívání tohoto krásného, nově se tvořícího atraktivního území."

ODS

Zastupitelé za ODS si spolu s dalšími představiteli města a kraje a desítkami dalších obyvatel města připomněli 74. výročí konce 2. světové války. Vážíme si těch, kteří položili svůj život v boji proti zrůdné nacistické ideologii a přejeme si, aby se u nás již nikdy podobné válečné události neopakovaly.

ODS

Mariánská skála má podle náměstka primátora Pavel Tošovský pro Ústí nad Labem strategický význam. „Rychlost dotěžení nedokážeme ovlivnit. Pokud by to ale bylo v tomto volebním období, byla by to také vhodná doba na získání dotace,“ řekl Tošovský s tím, že zkontaktuje vedení společnosti Dobet, která v mariánském kamenolomu těží. https://ustecky.denik.cz/zpravy_region/tezba-v-marianskem-lomu-by-mela-skoncit-do-sesti-let-20190425.html

ODS

Zastupitelé ODS s koaličními partnery schválili významný dokument SUMF, tj. strategický rámec udržitelné městské mobility. Tento dokument vlastně představuje plán rozvoje systému hromadné dopravy s důrazem na její bezpečnost, ekologičnost, kvalitu a ekonomičnost. Vypracování dokumentu SUMF je nutná podmínka pro čerpání dotací z EU pro města nad 50 tisíc obyvatel. Máme ze schválení radost , kvalita hromadné dopravy se nikdy nemůže zvýšit bez zajištěné politické podpory!!! (foto: Dopravní podnik Ústí nad Labem, a.s.)

Naši lidé