Ing. Jan Ťažký

člen regionální kontrolní a revizní komise
místopředseda místního sdružení
pověřený pokladník

Životopis

Ing. Jan Ťažký se narodil v roce 1980 v Chomutově, kde také navštěvoval základní školu. V roce 1996 se s rodinou přestěhoval do Jirkova. Po ukončení povinné školní docházky nastoupil na Střední odbornou školu v Kadani, obor Pozemní stavitelství, kde v roce 1999 složil maturitní zkoušku. Následně byl přijat ke studiu na Fakultě stavební, Vysokého učení technického v Brně ve studijním programu Stavební inženýrství, oboru Konstrukce a dopravní stavby, kde mu byl roku 2005 udělen akademický titul inženýr. Při následném odborném specializačním studiu si doplnil vzdělání o kvalifikaci technického znalce v oboru ekonomiky stavebnictví.

Po ukončení studia se vrátil do Jirkova, kde se oženil a žije se svou ženou a dvěma dětmi. Od roku 2000 podniká v projektové a inženýrské činnosti.

Aktivním členem Občanské demokratické strany se stal v roce 2006. V minulosti ODS zastupoval jako člen finančního výboru zastupitelstva města Jirkova a v současnosti působí jako člen kontrolního výboru ZM Jirkova. Od roku 2019 je místopředsedou Místního sdružení ODS Jirkov a také členem regionální kontrolní a revizní komise ODS pro Ústecký kraj.

Mezi jeho zájmy patří cyklistika, pět let působil jako certifikovaný Spinnigový instruktor, rybaření a horská turistika.