Poctivá práce rozumná řešení

ODS se vždy mohla opřít o spoustu komunálních politiků, a právě na základě jejich znalostí a zkušeností jsme vybrali čtyři tematické okruhy, které jsou společné pro většinu měst a obcí a na něž se chceme zaměřit při tvorbě centrální části programu do komunálních voleb. Vypracujeme konkrétní návrhy na dostupnou a přátelskou veřejnou správu, pro rychlý rozvoj kvalitní infrastruktury a veřejných služeb a podporu pestrého života ve městech a obcích.

Každá z oblastí má svého garanta, který bude následující dva měsíce debatovat s odborníky a zpracovávat návrhy pro danou oblast. Jednotlivé podněty nám také můžete posílat prostřednictvím webového formuláře. Výsledkem této široké spolupráce bude kvalitní a propracovaná centrální část programu pro komunální volby, který představíme v květnu na programové konferenci. Tuto centrální část doplní ještě program zaměřený na konkrétní obec a město, jejž připraví naši komunální kandidáti.

„V rámci svých cest po České republice nyní navštěvuji naše úspěšné komunální politiky. Chci jim mimo jiné poděkovat za jejich práci.

ODS má více než 200 starostů a 1 000 komunálních zastupitelů. I díky nim se staví školy, opravují se kulturní památky, budují nové cesty a chodníky nebo se podporují dobročinné a spolkové aktivity občanů.

Naši starostové jsou často doslova duší svých obcí a měst. Řada z nich pracuje v čele obce či města více než 15 let a ve volbách se těší vysoké podpoře. Je za nimi vidět poctivá práce a mnoho rozumných řešení. S jejich příběhy bychom vás chtěli na této stránce seznámit.“

Petr Fiala, předseda ODS

Se starostkou Kateřinou Zuskovou v Nižboru