Bc. Jiří Skřivánek, MPA

Povolání: finanční účetní, autor dětských knih
*1989

Přispět na kampaň

Politická příslušnost: KDU-ČSL

Životopis

Jmenuji se Jiří Skřivánek a pocházím z Děčína. Před 32 lety jsem se narodil svým milým rodičům. Byl jsem jejich druhý přírůstek. Po mě jich pak přišlo ještě dalších 5. Naše devítičlenná rodina se dá považovat za malý gang. V rámci preferenčních hlasů mám vždy drobný náskok před konkurencí. Sám kráčím ve stopách svých rodičů a se svou milovanou manželkou Věrkou jsme zatím na jedné sedmině výkonu našich, pomalu se ale blížíme k druhé. Zůstáváme na severu, protože to tu máme rádi.

Vystudoval jsem obchodní akademii v Děčíně a poté jsem začal pracovat jako účetní a ekonomický poradce. Tuto práci vykonávám již 12 let. Působím i jako OSVČ. Při zaměstnání jsem však studoval a získal titul bakalář v oboru politologie na vysoké škole politických a společenských věd v Kutné Hoře. Nyní dálkové studuji Metropolitní univerzitu v Praze, magisterský obor mediální studia. Od mistra etikety, Ladislava Špačka jsem získal profesní titul MBE, Master of Business Etiquette. Druhým profesním titulem, který jsem získal v oboru regionální rozvoj, je MPA, tedy Master of Public Administration. Nicméně jsem pochopil, že život není o titulech, ale o tom, co má člověk v hlavě, a především v srdci.

Před pěti lety jsem založil se dvěma kamarády spolek Kultura pro Děčín, z. s., Jeho cílem je pořádání kulturních a společenských akcí a podpora kultury ve městě. Oba tyto body beze zbytku plníme. Zisk z akcí, které pořádáme, dál přerozdělujeme do kultury v našem městě. Pomohli jsme již několika desítkám subjektů i jednotlivců. Největší naší akcí bývá Děčínský RETROPLES, který se nám podařilo 3x za sebou vyprodat do posledního místa. Loni jsme opět vyprodali, bohužel nám plány překazila korona krize, a tak jsme museli ročník nejprve přeložit a následně zrušit. V letošním roce jsme raději žádné větší akce neplánovali.

Moje politická činnost začala v roce 2010, kdy jsem vstoupil do KDU-ČSL a stal se hrdým lidovcem. Během té doby jsem byl 2x okresním předsedou, 3x členem krajského výboru a také jsem měl tu čest být v celostátní revizní komisi KDU-ČSL. V letech 2014 – 2019 jsem byl členem finančního výboru statutárního města Děčín a nyní jsem člen kontrolního výboru zastupitelstva Ústeckého kraje.

Při posledních krajských volbách jsme pochopili, že SPOLU to má smysl, a proto mě těší pokračující spolupráce středových stran. Hlasy KDU-ČSL v kraji tak nepropadnou extrémistům či populistům, jako tomu v minulosti bývalo.

Svým voličům mohu nabídnout svou zkušenost z kulturní sféry a pomoc s restartem kultury po anebo v korona krizi. Dále mohu využít svou mnoholetou ekonomickou praxi.

Ať už volby dopadnou jakkoli, jsem připravený pro náš region pracovat i nadále, a to z pozice KDU-ČSL, našeho kulturního spolku, svého zaměstnání či soukromých aktivit.

Mnoho štěstí ve volbách všem, kterým srdce bije pro náš kraj, a především pro naši krásnou zemi.