Mgr. Zdenka Vachková

Povolání: ředitelka gymnázia
*1979

Přispět na kampaň

Politická příslušnost: ODS

Životopis

Přála bych si, aby se mladí lidé po zkušené vraceli domů do Ústeckého kraje a našli zde všechno, co ke šťastnému životu potřebují: práci, bydlení, kvalitní vzdělání, sportovní a kulturní vyžití a také krásnou přírodu.  

Narodila jsem se v Roudnici nad Labem, vystudovala zdejší gymnázium, ale maturitu jsem složila také na střední škole The Pennington School v New Jersey. Roční stipendijní pobyt mě obohatil nejen jazykově, ale především cennými zkušenostmi. Ve studiích jsem pokračovala na Technické univerzitě v Liberci, kde jsem se věnovala cizím jazykům. Během školy jsem jako dobrovolník jezdila opravovat středověké památky do Francie a dále rozšiřovala své obzory. Po promoci jsem pracovala jako vedoucí kabiny v ČSA a díky tomu procestovala celý svět.

Cestování zůstalo mou vášní, a i když dnes navštěvuji se svou rodinou bezpečnější destinace, nikdy si nenechám ujít jedinou příležitost poznat novou zemi a její kulturu. Narození první dcery ukončilo mé věčné létání a já jsem nastoupila do školství. Na Gymnáziu v Roudnici nad Labem učím angličtinu a francouzštinu již 14 let a musím říct, že máme skvělou mladou generaci. Svou práci mám ráda, každodenní interakce s inteligentními dětmi mě naplňuje a baví. 

Mám dvě dcery, které jsou mému srdci nejdražší. Hodně čtu, denně běhám, ráda tancuji. Často jezdím na kole a kolečkových bruslích, v zimě na lyžích a běžkách. Jsem vegetariánka, ale pravidelně mě potkáte u kávy a dortu.  

V politice se aktivně zapojuji proto, že nechci jen kritizovat a nečinně přihlížet tomu, co se mi nelíbí. Členkou ODS jsem od roku 2011, poslední dva roky jsem opoziční zastupitelkou města Roudnice nad Labem.