8. dubna 2022

ODS: Začíná kongres ODS! Budeme si volit nové vedení a připomene si 30. výročí

(www.ods.cz) Občanská demokratická strana pořádá jubilejní 30. volební kongres. Ten proběhne 8. a 9. dubna v pražském O₂ universum. Kromě delegátů může do kongresového centra dorazit každý člen ODS. Očekáváme, že se letošního kongresu zúčastní přes 900 účastníků. V pátek odpoledne zahájí kongres premiér Petr Fiala a bude následovat několik dalších projevů předsedy Senátu, místopředsedy Sněmovny a našich ministrů. V sobotu dopoledne vystoupí ukrajinský velvyslanec Jevhen Perebyjnis, předsedové koaličních stran a následně se delegáti přesunou k pracovní části a volbám.

Kromě pracovní části kongresu oslavíme také 30. výročí od založení Občanské demokratické strany. Připomeneme si taktéž úspěchy, kterých se ODS v uplynulých dvou letech podařilo dosáhnout. Uspěli jsme v krajských volbách, v nichž jsme získali 4 hejtmanské posty. Posílili jsme v senátních volbách a klub tvořený ODS a TOP 09 je s 27 členy nejsilnějším uskupením v Senátu. Díky tvrdé práci a úspěšné kampani jsme zvítězili v loňských volbách do Poslanecké sněmovny. Podařilo se nám úspěšně a velmi rychle sestavit vládu, v jejímž čele je premiér Petr Fiala.

Podtitulem kongresu je heslo „Věříme v budoucnost“. Věříme, že naši zemi čeká dobrá budoucnost. Jsme odhodláni čelit výzvám, které dnešní doba přináší, a udělat vše pro to, aby mohli být občané na Českou republiku opět hrdí.