16. března 2019

ODS: Česká republika je srdcem Evropy. Chceme být slyšet

(www.ods.cz) ​​​​​​​„Jsme srdcem Evropy. Chceme být slyšet.“ S tímto heslem půjdou občanští demokraté do voleb do Evropského parlamentu v květnu letošního roku. ODS představila klíčový slogan kampaně na Programové konferenci v pražské La Fabrice.

„Naším volebním sdělením dáváme jasně najevo, že Česká republika je důležitou součástí Evropy, do jejíhož centra patří nejen geograficky, ale i politicky. Zároveň vidíme, že musíme lépe a důrazněji prosazovat naše národní zájmy, jak to dělají ostatní země. V Evropské unii musí být naše země lépe slyšet, musíme být aktivnější a prosadit tolik potřebné reformy. Jsem hrdý, že náš lídr Jan Zahradil je osobnost, která má respekt v celé Unii, proto také vede celoevropskou kandidátku frakce Evropských konzervativců a reformistů. Mám radost, že naše volební heslo není jen marketingovým zvoláním, ale má konkrétní obsah, za kterým si stojíme,“ uvedl předseda občanských demokratů Petr Fiala.

„Česká republika v historii častokrát bohužel slyšet nebyla. Jsem přesvědčen, že naše kandidátka, kterou mám tu čest vést jako lídr do letošních eurovoleb, tohle konečně změní. Následujících pět let chceme v Evropském parlamentu prosazovat realistickou politiku, která bude postavená na třech pilířích: zachovejme a posilujme, co se osvědčilo; zasaďme se aktivně o změnu toho, co nefunguje a naučme se lépe hájit naše zájmy. S touto nabídkou jdeme do květnových voleb a naše heslo jí skvěle vystihuje,“ doplňuje lídr kandidátky do Evropského parlamentu Jan Zahradil.