Lenka Procházková

Povolání: zdravotní sestra, instrumentářka na operačním sále
*1973

Politická příslušnost: KDU-ČSL

Životopis

Lenka Procházková (47 let) je  instrumentářkou na operačním sále v Krajské nemocnici v Liberci a vystudovanou zdravotní sestrou.

Absolvovala střední zdravotnickou školu v Turnově, později se stala atestovanou instrumentářkou. Prošla pražskými nemocnicemi a pak odjela studovat, pracovat a žít do kanadského Vancouveru. Z rodinných důvodů se vrátila do Liberce a pracuje jako instrumentářka na operačním sále v liberecké nemocnici. Pracuje v sociálně zdravotním a bezpečnostním výboru města Liberce. Je aktivní členkou KDU-ČSL v Liberci i Libereckém kraji.

Lenka Procházková má neustálou potřebu získávat nové zkušenosti a hlavně chuť měnit věci k lepšímu. Politika jí ukázala, že není jen černá a bílá, že se na ní musí neustále pracovat, někdy ustupovat a naopak si pevně stát za svým, když je to potřeba.

„Mým hlavním tématem je zdravotnictví a sociální oblast, ale oslovuje mě i ekologie, kultura, náboženství atd. Chci naplňovat heslo, které říká, že pro dosažení úspěchu ve volbách se vůbec nemusíme vzdávat hodnot a principů, které dlouhodobě zastáváme,“ říká Lenka Procházková.