Mgr. et Mgr. Jiří Vondráček

Povolání: ředitel zákl.školy
*1956

Politická příslušnost: TOP 09

Životopis

Mgr. Jiří Vondráček (64 let) je pedagog a bývalý ředitel školy z Jablonce nad Nisou.

Nejprve vystudoval pedagogickou fakultu (matematika-fyzika) a později formou dálkového studia také na Univerzitě Karlově v Praze ještě FTVS. Celý svůj profesní život věnoval českému školství. Deset let jako učitel a téměř 30 let jako ředitel školy, z této pozice z vlastního rozhodnutí v roce 2019 odešel do důchodu. Stále však učí v ZŠ Jablonec nad Nisou – Kokonín. Je aktivním členem krajského výboru TOP 09.

Jiří Vondráček je sportovec a díky sportu se udržuje ve formě, provozuje cyklistiku, lyžování, míčové sporty, tenis a badminton. Jeho další zálibou jsou cizí jazyky – provozuje malou soukromou jazykovou školu s osobním zaměřením na angličtinu, kde aktivně působí více než 20 let.

Je pragmatik a ctí skutečné hodnoty a morální zásady, kterými bychom se měli v životě řídit. Školství a kvalitní vzdělání považuje za jednu z nejdůležitějších životních hodnot. Politika by podle něj neměla být cestou ke kariéře, ale službou. Je přesvědčen, že slušnost, pokora, pracovitost, schopnost pomoci druhému a pragmatický souboj argumentů spojený se zdravým sebevědomím a ctižádostí jsou devizy, které musí převážit nad populismem a plytkým bezduchým blábolením.

„Jsem hluboce přesvědčen, že právě v oblasti školství bych mohl ještě něco smysluplného lidem kolem sebe přinést. Stále je a bude v této oblasti co řešit. To je podstatným důvodem mé kandidatury pro sněmovní volby 2021 na společné kandidátce SPOLU,“ říká Jiří Vondráček.