Ing. Štěpán Matek

Povolání: trenér plavání, zastupitel města Jablonec nad Nisou
*1987

Politická příslušnost: KDU-ČSL

Životopis

Ing. Štěpán Matek (1987) je předsedou krajského výboru KDU-ČSL. Narodil se v Děčíně, ale prakticky celý život žije v Jablonci nad Nisou. Vystudoval podnikovou ekonomiku a management na TUL. V současné době pracuje jako trenér plavců a šéf sekce plavání vysokoškolského sportovního střediska Victoria MŠMT. Profesní zkušenosti sbíral jako manažer zahraničního obchodu ve společnosti Jablotron Alarms a krátce také působil jako náměstek primátora pro ekonomiku a správu města Jablonec nad Nisou. Politické práci se věnuje od roku 2018, kdy se stal zastupitelem a necelý rok také členem Rady města Jablonce za uskupení Společně pro Jablonec, jehož byla KDU-ČSL součástí. Tehdejší koalice s ANO ale v Jablonci nevydržela kvůli rozdílným přístupům k odpovědnosti vůči voličům.

Štěpán Matek je zatím svobodný a bezdětný. Jeho celoživotním koníčkem je plavání. Už na studiích trénoval mládež a později se trenérsky podílel na úspěších českých juniorských i seniorských reprezentantů na evropských i světových soutěžích.

„Politika je služba občanům, ne trafika s jistým příjmem. V zastupitelstvu pracuji v souladu se svými morálními zásadami a smyslem pro fair play. To jsou hodnoty, s nimiž jsem do politiky vstoupil a nehodlám se jich zříct,“ je rozhodnutý Štěpán Matek.