Ing. Dan Ramzer

Povolání: místostarosta města Frýdlant, člen Rady Libereckého kraje
*1969

Nám.T.G.Masaryka 37
464 01  Frýdlant
Česká republika

Přispět na kampaň

Politická příslušnost: ODS

Životopis

Ing. Dan Ramzer (52 let) je náměstek hejtmana Libereckého kraje pro školství a dlouholetý starosta Frýdlantu.

Vystudoval Vysokou školu zemědělskou v Praze, později si doplnil vzdělání na Pedagogické fakultě Technické univerzity v Liberci. Od roku 1992 působil jako pedagog na zemědělském učilišti ve Frýdlantu, v roce 1999 se stal jeho ředitelem a od r. 2003 vedl i sloučenou střední hospodářskou školu.

V roce 1994 byl zvolen členem Zastupitelstva a místostarostou obce Višňová nedaleko Frýdlantu, kde působil až do roku 2006. Od roku 2007 je starosta Frýdlantu, od roku 2016 působí jako krajský zastupitel a v roce 2019 se stal náměstkem hejtmana pro resort školství, mládeže tělovýchovy a sportu.

Od roku 2013 je předsedou Regionálního sdružení ODS libereckého regionu a též členem Výkonné rady ODS.

Aktivně se zasazuje o rozvoj Frýdlantska, věnuje se problematice životního prostředí a je garantem několika vzdělávacích projektů s tímto zaměřením. Patří k iniciátorům setkávání aktivizace seniorů měst Frýdlant, Liberec a Jablonec nad Nisou.

Je ženatý, má tři děti. Již dospělého syna Jana a dvojčata Karolínu a Lauru. Je dědečkem holčičky Elly. Relaxuje při chůzi, rád jezdí na kole i na lyžích. V létě sjíždí české řeky.

„Za nejsložitější období své politické dráhy považuji rok 2010, kdy Frýdlant postihly povodně. Následky byly ničivé, ale obdivoval jsem lidskou solidaritu a vzájemnou pomoc. Jsem za ni dodnes vděčný,“ přiznává Dan Ramzer.