19. září 2023

ODS blíž k vám: Občanští demokraté na jižní Moravě zahájili výstavbu ARENY BRNO a v malých obcích diskutovali se starosty, místními vinaři a živnostníky

(www.ods.cz) Občanští demokraté v pondělí 18. září navázali na sérii výjezdů pod hlavičkou projektu ODS blíž k vám. Během nichž přední představitelé navštěvují malé obce i větší města napříč naší zemí. Na jižní Moravě s drobnými živnostníky, starosty, ale i vinaři diskutovali Marek Benda, Jiří Havránek a Jan Hofmann. Společně pak s předsedou občanských demokratů Petrem Fialou, poslancem Pavlem Kašníkem a starostkou obce Vacenovice, rovněž poslankyní Janou Bačíkovou, v jihomoravských Vacenovicích otevřeli multifunkční dům a dům pro seniory.

Občanští demokraté regionální výjezd započali v Brně při příležitosti slavnostního poklepání na základní kámen multifunkční haly ARENA BRNO, která by už během třiatřiceti měsíců měla vyrůst na území brněnského výstaviště a měla by se tak stát významným místem pro pořádání sportovních, kulturních a jiných společenských akcí. „Zatímco příprava trvala čtyři a půl roku, délka výstavby bude zhruba o třetinu kratší. I tento jednoduchý propočet ukazuje, že jsme největší strategický projekt města, kterým vybudování multifunkční haly je, opravdu důkladně zvažovali a posoudili ty nejrůznější možnosti a scénáře,“ řekla Markéta Vaňková, primátorka města Brna.

Obecní slavnost ve Vacenovicích

„Vacenovice mě často napadnou jako příklad obce, která se skutečně úspěšně rozvíjí. Nejnovějším úspěchem je právě multifunkční domov pro seniory. Obrovskou výhodou je, že se tento komplex nachází ve středu obce, takže senioři zůstávají v centru dění a dostane se jim potřebné péče. Velkou zásluhu na tomto projektu a na tom, že se Vacenovicím daří, má paní starostka Jana Bačíková, která vede obec už 13 let. Chtěl bych opravdu poděkovat za její dlouhodobou službu občanům a pogratulovat, že se projekt domova pro seniory podařilo dotáhnout až k otevření. Mám velkou radost, že jsem to dnes mohl oslavit, a děkuji občanům Vacenovic za velmi milé přijetí,“ řekl Petr Fiala, předseda ODS.

„Impuls k výstavbě přišel od našich starších občanů Vacenovic. Vytipovali jsme vhodné místo ve středu obce, nikoliv někde na periferii. Proto jsme projekt mohli strategicky propojit s projektem s dalšími službami, jako jsou například pošta nebo zdravotnické zázemí. Do budoucna plánujeme navíc zrealizovat projekt veřejné klidové zóny se zelení, který bude sousedit s novou stavbou,“ sdělila Jana Bačíková, starostka obce Vacenovice a poslankyně.

Marek Benda během výjezdu ocenil diskuse s drobnými vinaři nebo návštěvu malých obcí. „Vždy jsem rád za otevřené diskuse s živnostníky, občany, ale i se starostkami a starosty malých i větších obcí. Obce Vacenovice a Bukovany jsou příkladem dobrého hospodaření našich starostek na jižní Moravě. Měli jsme příležitost si projít obě obce a vidět jejich rozvoj v posledních letech. Ve Vacenovicích velmi oceňuji stavbu multifunkčního domu s domovem pro seniory. Ve vedlejších Bukovanech nedávno vysvětili kapli sv. Jana Pavla II., kaple mého oblíbeného papeže vznikla z absolutní části ze soukromých peněz mecenáše, to je pro mě projev občanské angažovanosti,” řekl Marek Benda, předseda poslaneckého klubu ODS.

Petr Fiala

předseda vlády ČR
předseda ODS

Markéta Vaňková

primátorka města Brna

Jana Bačíková

poslankyně PČR

Marek Benda

předseda poslaneckého klubu PČR
předseda regionálního sdružení ODS Praha