3. května 2024

SPOLU na grilu: V Poděbradech grilovali maso i politiky, na úspěšné setkání o Evropě navážou v Praze, Brně, Olomouci a Ostravě

(www.ods.cz) Koalice SPOLU zahájila letní kontaktní kampaň do Evropského parlamentu. Série akcí „SPOLU na grilu“ je nejen neformálním setkáním kandidátů se širokou veřejností, ale i oslavou evropské budoucnosti a dobrého jídla. Na poděbradské kolonádě se během čtvrtečního podvečera sešly stovky lidí. S lidmi se zde setkal Alexandr Vondra, Veronika Vrecionová, Luděk Niedermayer, Tomáš Zdechovský i další kandidáti, ale i předsedové stran Petr Fiala a Markéta Pekarová Adamová. Série grilování ale v Poděbradech nekončí, na úspěšnou akci navážou už příští týden v Praze, v květnu v Brně a Olomouci, v červnu pak v Ostravě a závěrem v Praze.

„Čekají nás volby do Evropského parlamentu, ve kterých půjde o to, jestli Česká republika bude i nadále tím aktivním hráčem a respektovaným partnerem pro ostatní evropské země a mezinárodní prostředí, anebo se posuneme někam na periferii Evropy,“ řekl premiér Petr Fiala během zahájení akce.

„Tohle grilování jsme vymysleli, protože jsme nechtěli klasické mítinky s velkými projevy. Kouzlo této akce je, že si s námi můžete popovídat, grilovat nás, a zároveň si ale dát i jídlo z toho grilu,“ uvedl lídr kandidátky Alexandr Vondra.

Do voleb proběhne ještě pět setkání ve stejném formátu:

PRAHA, 7. května od 17:00 (Praha 9, zahradní restaurace v parku Podviňák, Kovanecká 2507/34)
BRNO, 23. května od 17:30
OLOMOUC, 30. května od 17:00