#ODS Kolín Živě

ODS

Petr Fiala věcně k pozici ODS ohleně posledního vývoje kauzy Babiš.

ODS

Blahopřejeme panu Zahradilovi k obrovskému úspěchu. Žádný jiný Čech nemá od svojí frakce nominaci na takovýto post. Vzhledem k tomu, jaká je nálada mezi občany Evropy, není vůbec vyloučené, že by p. Zahradil mohl uspět. Kolínská ODS určitě udělá, co je v jejích silách, aby v květnu zvítězil reformní směr reprezentovaným Janem Zahradilem z ODS nad slepými a sebevražednými uličkami eurohujerů

ODS

ODS Kolín sdílel(a) příspěvek uživatele ODS - Občanská demokratická strana.

ODS

Všem, kteří si dnes chtějí připomenout výročí 17. listopadu přejeme, aby se nenechali odradit milovníky obou totalit a prožili je podle svého přesvědčení. Kromě 17. listopadu 1989 si připomínáme i 17. listopad 1939, kdy nejprve po studentské demonstraci proti nacistům zemřel Jan Opletal a pak 9 dalších lidí bylo v tento den popraveno. Jestliže dnes od pohrobků komunistické totality vidíme snahu dnešní výročí přejmenovávat nebo obracet pouze k roku 1939, asi neuškodí připomenout, že naši studenti byli popraveni a 1200 z nich odvlečeno do koncentračních táborů 3 měsíce poté, co Hitler a Stalin upekli pakt o neútočení, rozdělili si Polsko a komunistické strany včetně té československé dostaly rozkaz z Moskvy přestat s útoky proti nacistické ideologii a nastala doba spojenectví. Poválečná snaha KSČ udělat ze sebe toho správného bojovníka s nacismem končila tím, že opravdoví bojovníci proti nacismu končili (opět) v koncentračních táborech. Rozdíl byl pouze v tom, že nápis "Arbeit macht frei" nahradilo identické heslo v češtině " Práce osvobozuje". Oba roky, 1989 a 1939, tak pojí daleko více, než je komunistům milé. Přejme si, abychom na tato historická fakta i přes mediální snahu na toto vše nezapomínali.

ODS

https://www.ods.cz/ms.kolin/nasi-lide Místní sdružení ODS Kolín si zvolilo nově vedení. Předsedou se stal Michal Zapletal, místopředsedou David Schiller, pokladníkem Radek Pohořelický a členy byli zvoleni Miroslav Němeček a Jan Mayer. Občanští demokraté v říjnových komunálních volbách v Kolíně získali 4,18 % hlasů, vítězná Změna pro Kolín 62,8 %. Účast ve volbách byla 43 %, tedy o 7 % nižší, než je průměr ve Středočeském kraji. „ODS se v Kolíně stane opozicí přicházející s alternativami k dominující Změně. Chceme přesvědčit jak voliče, tak nevoliče, že volba ODS je správnou cestou, jak zvrátit dlouholetý monopol Změny,“ uvedl nově zvolený předseda Michal Zapletal. Nové vedení ODS je poskládáno ze zkušených lidí napříč obory, kteří v nich něčeho dosáhli a jsou připraveni pracovat pro město. ODS bude přicházet s řešeními, jak pomoci městu. Bude například i nadále prosazovat plán z volebního programu na zavedení přímého autobusového spojení do průmyslové zóny v Ovčárech, aby se ulevilo dopravě v Kolíně. „Přímé autobusy do zóny zůstávají jediným řešením hrozícího dopravního kolapsu během chystané opravy nového mostu,“ dodal místopředseda kolínské ODS David Schiller.

ODS

ODS Kolín sdílel(a) příspěvek uživatele Petr Fiala.

ODS

Právě probíhá Místní sněm ODS Kolín za účasti vzácných hostů, místopředsedy ODS Mgr. Martina Kupky a předsedy RS Ing. Jana Skopečka.

ODS

Komentář Jana Skopečka k projednávání Globálního paktu OSN o migraci vládou.

Naši lidé