MUDr. Mgr. Tomáš Kocourek, MBA

Povolání: lékař - záchranář, ortoped, člen Zastupitelstva města Přerova
*1978

Politická příslušnost: ODS

Životopis

MUDr. Mgr. Tomáš Kocourek, MBA, přerovský rodák, absolvent místního Gymnázia Jakuba Škody. Vystudoval 3. lékařskou fakultu Univerzity Karlovy v Praze, Fakultu zdravotnických věd Univerzity Palackého v Olomouci a Academy of Healthcare Management.

Po absolvování lékařské fakulty pracoval v Traumacentru Fakultní nemocnice Brno, následně strávil více než 10 let na Ortopedicko-traumatologickém oddělení Nemocnice Přerov, ve stejné nemocnici byl necelé tři roky primářem Centrálních operačních sálů. Je atestovaný v oborech úrazová chirurgie a ortopedie (v obou oborech je i držitelem primářských licencí), získal i licenci z urgentní medicíny.

Šestým rokem působí jako lékař Zdravotnické záchranné služby Olomouckého kraje, jeho domovskými základnami jsou Přerov a Hranice. Je členem mnoha odborných společností (Česká společnost pro ortopedii a traumatologii, Česká společnost pro úrazovou chirurgii, Česká společnost urgentní medicíny a medicíny katastrof, Evropská společnost pro ultrazvuk v medicíně a další).

V komunálních volbách v roce 2018 byl zvolen do přerovského zastupitelstva. V loňském roce byl jmenovaný soudním znalcem pro obor zdravotnictví.

Je ženatý, s manželkou Zuzanou mají dvě tříleté dcery, dvojčata. Ve volném čase hraje na kytaru, věnuje se rodině, je vášnivým hráčem strategických stolních her, zabývá se problematikou atestačního vzdělávání lékařů a zajímá se o teorie řízení zdravotnictví a mechanismy financování zdravotní péče.