Milena Hesová

Povolání: předsedkyně krajské Rady seniorů Olomouckého kraje a místopředsedkyně Rady seniorů ČR
*1964

Politická příslušnost: BEZPP

Životopis

Narodila se v roce 1964 v Bruntále ale krásné dětství  prožila  na venkově  na statku, obklopená přírodou , zvířaty a láskou, pod dozorem svého dědečka, který se stal pro ní  symbolem dokonalosti. Naučil jí úctě k lidem, práci, přírodě ale i sama sobě, pokoře a odpovědnosti.

Vystudovala pedagogickou školu a stala z ní  učitelka mš. Je vdaná, s manželem má syna ale také společnou vášeň hudbu.2010 vstoupila do komunální politiky a stala se místostarostkou.

2014  byla zvolená do čela Krajské Rady seniorů Olomouckého kraje, zároveň se stala členkou předsednictva Rady seniorů ČR, později  místopředsedkyní RS ČR,  a získala tak jedinečnou možnost hájit zájmy seniorů a  ovlivňovat legislativně seniorskou politiku. Již druhé volební období zastává post poradkyně hejtmana Olomouckého kraje v oblasti sociální.

Je autorkou několika úspěšných projektů  např. sportovní hry seniorů, táborová škola pro seniory, nejznámější je zcela unikátní projekt  „Babička roku“.

Otevřela bezplatnou akreditovanou právní poradnu pro seniory.

Její angažovanost a aktivitu dokladují  také úspěšná nominace „Žena regionu“, ocenění hejtmana  Olomouckého kraje za práci a aktivity pro seniory, opakované nominace na cenu Rady vlády.

Je přesvědčená, že základním kapitálem každého politika musí být vysoký morální kredit.

V případě úspěchu ve volbách, by se ráda věnovala spoluvytváření podmínek pro spokojený a důstojný život  seniorské populace a mezigeneračnímu  soužití.

I politika se dá dělat s láskou.