24. června 2020

ODS: Chceme postavit Česko na nohy, představujeme kandidáty, kteří to dokážou

(www.ods.cz) ODS dnes zahájila kampaň a představila kandidáty do krajských a senátních voleb. Ústředním heslem kampaně občanských demokratů je „Postavme Česko na nohy!“.

„ODS jde do voleb v devíti ze třinácti krajů v koalici. Postavili jsme silný tým plný osobností, za kterými stojí skutečné výsledky. Chceme postavit kraje na nohy a zachovat Senát jako pojistku svobody a demokracie a já jsem přesvědčen, že naši kandidáti toho po volbách dosáhnou. Věřím, že po volbách budeme mít hejtmana v několika krajích a ještě posílíme svoji roli v horní komoře,“ říká předseda ODS Petr Fiala.

„Úspěch v krajských a senátních volbách je pro nás další krok pro obrat ve správě celé země. Z voleb vyjdeme ještě silnější a budeme mít znovu hejtmany a podílet se na úspěšných koalicích. Sestavili jsme silné kandidátky s důvěryhodnými a kompetentními politiky. V řadě regionů jsme se navíc spojili s blízkými pravicovými partnery a nabídli viditelné pozice nezávislým respektovaným osobnostem. Lidem v krajích nabízíme rozumné řešení nejpalčivějších problémů ve zdravotnictví, v dopravě a samozřejmě i v dalších oblastech. Přinášíme také realistické plány důležitých opatření pro lepší ochranu krajiny před suchem a povodněmi. Myslíme vážně náš slib, že postavíme spolu s občany Česko i jednotlivé kraje na nohy,“ říká místopředseda ODS Martin Kupka.

„Podzimní volby do Senátu mohou být začátkem změn. Změn, které mohou postavit Česko na nohy a zlepšit situaci v České republice. Uplynulé krizové měsíce ukázaly, že Senát je důležitou pojistkou nejen pro demokracii, ale i pro smysluplné zákony, které mohou skutečně pomáhat. ODS obhajuje v říjnových volbách 2 mandáty. Věřím, že nejenže naši pozici obhájíme, ale že senátorský klub ODS rozšíříme,“ říká předseda senátorského klubu Martin Červíček.

Kompletní seznam kandidátů a podrobné informace k volbám naleznete na webu ODS.