6. září 2023

ODS blíž k vám: Veronika Vrecionová a Alexandr Vondra na Liberecku ocenili stavbu úpravny vody v Machníně, ta v budoucnu zabezpečí klíčové dodávky vody obyvatelům v těsném sousedství dolu Turów

(www.ods.cz) Občanští demokraté znovu na cestách Českem. Další ze série výjezdů odstartovali Veronika Vrecionová s Alexandrem Vondrou návštěvou Libereckého kraje. Ve středu 6. září se na Liberecku setkali s místními živnostníky, představiteli měst a obcí nebo během pracovního oběda se členskou základnou.

Návštěvu kraje poslanci zahájili časně ráno u budované úpravny vody v Machníně, která v budoucnu zabezpečí dodávky vody pro obyvatele lokalit, jež sužuje těžba hnědého uhlí v sousedním polském dolu Turów. „Stavba úpravny vody v Machníně mi dělá obrovskou radost. Vidím totiž na místě konkrétní kroky z našich jednání, kterých jsem byl osobně součástí. V součtu se tu proinvestuje přes sto padesát milionů korun, díky kterým dojde k revitalizaci pěti zdrojů vody. Tímto rozšířením akumulace upravené vody zajistíme vyšší zabezpečenost dodávky pitné vody do spotřebiště v okolí inkriminovaného dolu na naší straně v českých obcích,” řekl Alexandr Vondra, europoslanec.

„Na našich výjezdech do regionů jsou setkání s místními lidmi klíčové. Během pracovního oběda jsme diskutovali o aktuálních otázkách nejen ve vztahu k Evropské unii, jako jsou například Green Deal nebo aktuální novela EURO 7, ale i agendách domácí politiky. Zpětná vazba od občanů je pro nás a naši další práci v zastupování českých občanů v Evropě opravdu důležitá,” vysvětlila Veronika Vrecionová, předsedkyně europoslaneckého klubu ODS a navázala: „Setkání s veřejností jsme měli možnost uskutečnit v místní Podkarpatské restauraci, kterou provozují manželé Zejkanovi. V Jablonci nad Nisou vybudovali skvělý podnik, ve kterém dnes vaří tradiční a výtečné ukrajinské pokrmy. Jejich inspirativnímu podnikání v Jablonci moc fandím.”

Během europoslaneckého výjezdu občanští demokraté navštívili také rodinou firmu Alfex Čechy nebo teplárnu Jablonecká energetická. Ta v Jablonci nad Nisou vybudovala a spravuje síť lokálních plynových kotelen, z nichž dodává teplo a teplou vodu do více než čtyř tisíc jabloneckých domácností a desítek organizací, škol a průmyslových areálů a dnes je oprávněným příkladem v oblasti komunitní energetiky.

Alexandr Vondra

místopředseda strany
europoslanec

Veronika Vrecionová

poslankyně EP
členka Programového týmu ODS zemědělství