9. září 2020

ODS: Je čas odstartovat změnu! Chceme lepší kraje a silný Senát

(www.ods.cz) Občanští demokraté dnes v pražské Troji zahájili horkou část kampaně před krajskými a senátními volbami. Předseda ODS Petr Fiala oznámil, že chce vystavit v letošních volbách vládě žlutou kartu, úplnou změnu v České republice pak plánuje ve sněmovních volbách příští rok. Předseda Senátu Miloš Vystrčil zdůraznil roli horní komory, která je podle něj klíčem k zachování demokracie a svobody a místopředseda ODS Martin Kupka vyzdvihl schopnost občanských demokratů postavit kraje na nohy. Změnu odstartoval předseda občanských demokratů výstřelem ze startovní pistole. Kandidáti, členové a příznivci ODS se na výstřel symbolicky vydali na kolech, in-line bruslích nebo na raftech této změně vstříc.

„Je čas odstartovat změnu, která z České republiky znovu udělá zemi, na kterou mohou být její občané hrdí. Krajské a senátní volby jsou skvělou příležitostí ke změně ve vedení našich krajů, ale i k odstartování změny na celostátní úrovni. Cílem ODS je vystavit vládní koalici žlutou kartu, protože my to se změnou myslíme opravdu vážně. Proto jsme se domluvili na spolupráci s opozičními demokratickými stranami, abychom udrželi demokratickou většinu v Senátu. Proto jsme v celé řadě krajů vytvořili středopravé koalice, abychom společně dokázali porazit vládní strany v čele s hnutím ANO. Chceme lepší kraje, chceme demokratický Senát, chceme zahájit změnu, která vyvrcholí za rok odchodem současné vlády ze Strakovy akademie,“ vysvětluje předseda ODS Petr Fiala a dodává: „Slíbil jsem, že tento rok objedu dvakrát naši zemi, abych podpořil naše kandidáty a povzbudil voliče před krajskými a senátními volbami. Jak jsem slíbil, tak jsem udělal. A v mé jízdě po naší zemi nepřestanu ani po volbách. Je čas na změnu. Postavme Česko na zdravé a silné nohy!“

„Senát již prokázal, že je důležitým ochráncem naší svobody a nezávislosti. Jsem přesvědčen, že volbou kandidátů ODS nebo kandidátů, které ODS podporuje, by tato role Senátu posílila. Většinu našich kandidátů znám totiž osobně a byl bych velmi rád, pokud bych s nimi mohl v Senátu po volbách spolupracovat,“ říká předseda Senátu Miloš Vystrčil.

„Hlavním heslem horké fáze naší kampaně je ‚Odstartujme změnu!‘, protože spousta krajů ji nutně potřebuje. Aby se nefunkční věci měnily, musíme je dostat do pohybu. A o tom je i celá naše kampaň. Já jsem objel střední Čechy na kole a třeba Jakub Unucka proběhl Moravskoslezský kraj křížem krážem, a tak bych mohl pokračovat o všech dalších kandidátech. Své kraje navíc všichni dobře známe, stačí se podívat, kolik je na našich kandidátkách starostů, místostarostů a radních. Zkrátka, máme odvahu nefunkční věci měnit a své kraje známe lépe než kdokoliv jiný. Proto dokážeme už po letošních volbách postavit naše kraje na nohy!“ říká místopředseda ODS Martin Kupka.

Krajské kandidátky a kandidáti do Senátu