Ing. Jiří Slánský

místopředseda oblastního sdružení
předseda místního sdružení

Životopis

  1. Můžete se prosím ve stručnosti představit (vzdělání, povolání, rodina, zájmy…)?

 

Dobrý den. Jmenuji se Jiří Slánský. Narodil jsem se v roce 1981 v Jaroměři. S rodiči a sestrou jsem vyrůstal v Trutnově a následně v nedaleké Číbuzi. Střední školu jsem absolvoval v Hradci Králové (SPŠ Stavební – obor Pozemní stavitelství, kde jsem se vyučil i zedníkem). Pokračoval jsem na ČVUT v Praze, obor Pozemní stavby a konstrukce) a absolvoval jsem v roce 2006. To jsem se také oženil a od té doby žiji v Jaroměři. Již za studií jsem začal podnikat a podařilo se mi vytvořit ateliér, který nyní čítá více jak 20 zaměstnanců. Příležitost dáváme i studentům, kteří v našem týmu získávají cennou praxi. Na středních školách prezentuji potřebu technického vzdělání a jeho aplikace v praxi v rámci série přednášek a besed před podáním přihlášek a VŠ. Mezi mé koníčky patří cestování. Nejvíce volného času pak trávím s naší čtyřletou dcerou.

 

  1. Jaké jsou Vaše dosavadní zkušenosti s komunální politikou?

Jsem typem člověka, který každý den čte noviny a zajímá se o dění doma i ve světě. Díky své práci projektanta jsem pochopil, jak je důležité, aby fungovala místní správa a samospráva. Častá návštěva úřadů za účelem získání různých souhlasů, rozhodnutí a povolení mi ukázalo, jak v jednou městě lze během chvíle udělat mnoho věcí a v jiném vše vázne. To mě přimělo více se zaměřit na komunální politiku a přenést pozitivní zkušenosti do jaroměřské praxe.  Je mi blízké myšlenkové naladění ODS, které podporuje aktivitu jedince, které se snaží nezasahovat příliš do jeho svobody a které hlavně klade důraz na zodpovědnost člověka. Proto jsem v roce 2009 vstoupil do místního sdružení ODS, za které jsem také posléze kandidoval do zastupitelstva. Od roku 2015 jsem jeho předsedou. V rámci města Jaroměř jsem byl také členem Kontrolního výboru a Stavební komise.

 

  1. Pokud byste se stal zastupitelem, jaké jsou Vaše hlavní priority?

Do našeho týmu jsme se snažili získat kandidáty ze všech možných profesí a všeho zájmu. Myslím si, že máme velmi dobře obsazené oblasti školství, kultury, financí nebo životního prostředí. Náš program se věnuje všem oblastem, které jsou pro Jaroměř a jeho části důležité. Já bych samozřejmě na základě svého povolání měl co nejvíce říci ke stavebním investicím a opravám a také k politice územního plánování.