NovinkyOS Hradec Králové

#ODS Hradec Králové Živě

ODS

Úřady často člověka překvapí s nějakou povinností, o které ani nevěděl, že existuje. Navrhujeme, aby každý nový zákon obsahoval i konkrétní přehled nových povinností. Když budou takhle vypsané, třeba se i někteří poslanci zastydí ️ a přestanou chrlit zbytečné zákony. Podrobný popis návrhu najdete zde:https://www.ods.cz/clanek/17453-pro-usnadneni-orientace-v-pravni-dzungli-jsme-nasli-podporu-napric-poslaneckou-snemovnou

ODS

ODS - oblastní sdružení Hradec Králové sdílel(a) příspěvek.

ODS

ODS - oblastní sdružení Hradec Králové sdílel(a) album.

ODS

Kvalitu prodávaných (a kupovaných) potravin musíme ovlivnit zejména sami. Na aktivity Evropské unie v této oblasti spoléhat nemůžeme, protože zavedení celoevropsky stejných potravin za stejnou cenu je nemožné. A hlavně nesmyslné. Na potravinách je zajímavá právě ta pestrost produktů. Chutě každého z nás se výrazně liší. Musíme ale podporovat výrobu kvalitních domácích potravin. Lokální české potraviny jsou kvalitní, ale nemohou cenově konkurovat průmyslově vyráběným potravinám velkých firem. Často jsou i dražší než méně kvalitní potraviny ze zahraničí, jejichž dovoz navíc zbytečně zatěžuje životní prostředí. Úkol nás politiků by měl být pomoci malým farmářům a výrobcům potravin obstát. Místo toho, aby malým a středním zemědělcům snižovala byrokracii a s ní související náklady, jim vláda ANO, ČSSD a KSČM hází klacky pod nohy. Místo toho, aby je stát chránil před velkými průmyslovými podniky, tak těm velkým ještě více pomáhá. Řešení je jednoduché. Omezme dotace velkým podnikům a pomáhejme hlavně těm malým. Prosazujme také snižování dotací v celé Evropě a jejich čerpání podmiňujme péčí o půdu, aby neztrácela kvalitu, aby zadržovala vodu, aby v sobě měla dost organických látek. To je řešení, které prosazuji v České republice a budu je prosazovat i na půdě Evropského parlamentu.

ODS

Další skvělá zpráva pro Hradec! Chátrající hala Slavie v Hradci Králové navzdory malým šancím získala ministerskou dotaci přes 20 milionů na rekonstrukci. Resort do krajských sportovních klubů pošle 61 milionů korun.

ODS

Dva a čtvrt roku čekali motoristé na dobu, kdy se budou moci vrátit na most ve Svinarech. Původní most plukovníka Šrámka byl kvůli havarijnímu stavu uzavřen v lednu 2017. Loni v dubnu začaly práce na nové mostní konstrukci. Motoristé se na most vrátí 7. května.

ODS

Chceme, aby se zvyšovala šance špičkových českých vědců získat mezinárodně prestižní projekty. Proto jsme pro zvyšování objemu financování elitních evropských výzkumných grantů Evropské výzkumné rady. Více najdete v našem programu pro vědu a výzkum: https://www.ods.cz/volby2019/program-veda-a-vyzkum

ODS

15. dubna tomu bylo 100 let, co spatřila světlo světa první papírová stokoruna, navržená Alfonsem Muchou. 15.dubna 1919 proběhla totiž první emise československých státovek. My si naší samostatné měny vážíme i dnes, nehodláme se jí jen tak vzdát.

Naši lidé