NovinkyOS Hradec Králové

#ODS Hradec Králové Živě

ODS

4 konkrétní opatření, která prosazujeme v této oblasti: Zákon o právu na digitální službu (povinnost státu komunikovat elektronicky, pokud to bude občan vyžadovat) Zavedení obecné fikce souhlasu (jestliže dotčený orgán neodpoví ve stanovené lhůtě, s žádostí souhlasí) Urychlení rozvoje rychlého internetu Princip jedněch dveří (na úřadu vyřídit všechno v jedné kanceláři)

ODS

Další vypadnuvší kostlivec po minulém vedení Hradce! Díky dobré práci zaměstnanců magistrátu je hotovo 90% přípravných prací na projektu rekonstrukce křižovatky a zastávek u Adalbertina. Avšak bývalé politické vedení nedokázalo projekt dotáhnout do zdárného konce. Město tak přišlo o 90% spolufinancování z dotací ITI. Nicméně nové vedení radnice se dohodlo na nutnosti dokončení tohoto projektu, zejména z důvodu návaznosti na rekonstrukci Velkého náměstí.

ODS

Stát zde má být pro občany, ne občané pro stát. Poto prosazujeme: Právní elektronický systém – jasný přehled povinností pro občany i jednotlivé profese (zákon o PES) Rušení zastaralých a zbytečných zákonů (zrušovací zákony) Pravidlo přehledného zveřejňování nových povinností u každého nového zákona (úprava legislativních pravidel) Povinnost vlády každoročně zveřejňovat plán redukce byrokracie a povinností

ODS

ODS - oblastní sdružení Hradec Králové sdílel(a) fotku uživatele Aktuálně.cz.

ODS

ODS - oblastní sdružení Hradec Králové aktualizoval(a) úvodní fotku.

ODS

Místo prázdných slov prosazujeme opravdové řešení, jak pomoci živnostníkům! Navrhujeme zvýšení limitu pro registraci DPH na 2 mil. Kč. Všech 19 opetření nadete na: https://www.ods.cz/clanek/17062-ods-navrhujeme-19-konkretnich-opatreni-na-podporu-zivnostniku-a-vyzyvame-hnuti-ano-aby-je-podporilo

ODS

Již na podzim hradecká radnice prověřovala možnost ponechání provizorních semaforů, které na vjezdu a výjezdu z fakultní nemocnice organizovaly dopravu během oprav dopravního uzlu u vysokoškolských kolejí Na Kotli. „Šlo o dočasné řešení, které dotčené orgány státní správy a Policie ČR nepovolily prodloužit do doby rekonstrukce křižovatky Mileta, protože termín její realizace zatím neznáme,“ říká Jiří Bláha, náměstek primátora Hradce Králové pro oblast investic a rozvoje města. Magistrát tak nechal zpracovat studii proveditelnosti osazení křižovatky světelnou signalizací tak, aby odpovídalo bezpečnostním normám především pro nemotorové účastníky. „Dočasné semafory byly umístěné na provizorních stojanech, což by z dlouhodobého hlediska bylo nebezpečné hlavně pro chodce, maminky s kočárky nebo cyklisty,“ vysvětluje Bláha.

ODS

Že je téma obou týdeníků na magistrátu aktuální, potvrdil nedávno i primátor Alexandr Hrabálek. „Lidé ve městě si oba týdeníky pletou. Hradečák dokonce přebral grafickou úpravu Radnice,“ řekl v reakci na zjištění, že v soukromém Hradečáku inzerovaly městské firmy. To byla podle vedení města chyba. Městské organizace by podle nich měly inzerovat v oficiálním periodiku které nabízí stejný dosah jako Hradečák. „Zakážeme našim firmám v Hradečáku inzerovat,“ oznámil primátor před měsícem.

Naši lidé