29. srpna 2012

Jihomoravská ODS představila své volební priority

ODS dnes v Brně představila svůj volební program pro volby do zastupitelstva Jihomoravského kraje. Za své hlavní priority pro následující čtyři roky považuje zlepšení dopravní infrastruktury, zastavení extrémního zadlužování kraje pod vedením ČSSD a umožnění vstupu konkurence na železnici.

„Náš volební program jsme sestavovali především na základě podnětů, které jsme nasbírali od občanů během letní kampaně. Podobu programu ovlivnily také závěry z kulatých stolů se zájmovými sdruženími, podnikateli a neziskovými organizacemi,“ upřesnil kandidát na hejtmana Jihomoravského kraje Jiří Crha.

Volební program pokrývá všechny oblasti veřejného života v kraji a odráží současnou nelehkou ekonomickou situaci. I proto neobsahuje žádné megalomanské sliby, jak to mají ve zvyku levicové strany. „Jsem přesvědčen, že náš volební program voliče osloví. Vychází totiž z reálií našeho kraje a není postaven na nesmyslech a populistických heslech typu centrální nákupy,“ uvádí Jiří Crha. „Naše priority jsou jasné, zastavit nárůst zadlužování kraje a zamezit utrácení veřejných peněz za nesmyslné a neživotaschopné projekty. To platí především pro čerpání evropských dotací, máme jedinečnou šanci opravit rozbité silnice a zlepšovat uplatnění obyvatel na trhu práce, místo toho se tu pod vedením ČSSD realizují pochybné projekty, které dříve či později bude muset začít dotovat kraj, jinak by byly odsouzeny ke krachu.“    

Nehospodárnost současné vedení dokazuje ODS na železniční dopravě. „Kraj mohl vpuštěním konkurence ušetřit přes sto milionů z krajského rozpočtu, ale neudělal to. Nehledě na fakt, že zdravé konkurenční prostředí zlepší kvalitu služeb občanům,“ uvedl Crha.

V rámci boje proti korupci hodlá ODS prověřit fungování Krajské společnosti pro centrální nákupy CEJIZA.“Není možné, aby centrální nákupy kraje byly dražší než individuální zakázky. V rámci boje proti korupci také zavedeme transparentní výběrová řízení a nastavíme rovné podmínky pro všechny. Veškeré informace o průběhu a výsledcích jednotlivých řízení budou dostupná na internetu v reálném čase. Dohledat dnes něco na webu kraje je zcela nemožné, to logicky budí řadu pochybností,“ upozorňuje Crha.

Kompletní volební program naleznete na stránkách www.jiricrha.cz

Ing. Jiří Crha

lídr kandidátní lístiny pro volby do Z JMK 2012