28. června 2012

Kraj by neměl zavírat oči před problémy na středních školách

Politici jsou zde od toho, aby problémům občanů naslouchali a snažili se je řešit...

Výběrová řízení na ředitele středních škol vyvolala v několika případech vlnu emocí. Připomeňme například Gymnázium Slovanské náměstí nebo Střední vinařskou školu Valtice. Vedení Jihomoravského kraje přitom k případům mlčí nebo problémy zlehčuje.

Přesto, že konkurzní řízení na ředitele škol byly po organizační stránce zvládnuty dobře, vedení kraje by nemělo před nastalými problémy zavírat oči. Nejedná se zde o skupinku jedinců, ale větší počet obyvatel našeho kraje, který vyjadřují svůj nesouhlas a pochyby. Politici jsou zde od toho, aby problémům občanů naslouchali a snažili se je řešit,“ uvádí kandidát ODS na hejtmana Jihomoravského kraje Jiří Crha.

Jihomoravská ODS proto ve svém volebním programu představí koncept diskusní platformy z řad akademiků, pedagogů a rodičů. „Nechceme, aby kraj o školství rozhodoval bez detailní znalosti názorů všech zainteresovaných skupin. Základem efektivního fungování kraje je otevřené komunikace ve všech oblastech, školství nevyjímaje,“ doplnil Jiří Crha.

Ing. Bc. Jiří Crha

lídr kandidátní lístiny pro volby do Z JMK 2012

Štítky:
tisková zpráva