15. října 2020

ODS Praha: Pro zlepšení údržby a čistoty v ulicích žádá ODS o posílení pravomocí pro městské části

(www.ods.cz/region.prazsky) Starostové a vedení jednotlivých městských částí chtějí převzít zodpovědnost za údržbu a čistotu chodníků, vedlejších cest, cyklotras a technické zeleně. Městské části jsou často kritizovány spoluobčany za jejich stav, ale odpovědnost za jejich údržbu přitom nese Magistrát.

Návrh počítá i s tím, že se původní údržba chodníků a cest rozšíří bez dalšího finančního navýšení pro městské části také o údržbu komunikační a izolační zeleně. Zejména ve vegetačním období brání zeleň u komunikací v dobrém výhledu a vznikají tak potenciálně velmi nebezpečné situace pro chodce i řidiče. Starostové a radní z městských částí mají dokonalou místní znalost. Doposud však mohou situaci v této oblasti pouze kritizovat. Je na čase tuto skutečnost změnit, ” uvádí Ondřej Martan, starosta městské části Praha-Běchovice a zastupitel hl. města Prahy.

Náš návrh navazuje na iniciativu samotného starosty Jana Čižinského, který už před dvěma lety navrhnul převzetí údržby a úklidu chodníků od hlavního města a navýšení úhrad za tyto činnosti na 1.000,- korun na rezidenta. Proto věříme, že tento návrh bude mít plnou podporu v celém zastupitelstvu,” dodává místostarosta Prahy 9, předseda ODS Praha a zastupitel hl. města Tomáš Portlík.

Alexandra Udženija,                 
předsedkyně klubu zastupitelů ODS Praha

Tomáš Portlík,                  
předseda ODS Praha