NovinkyMS Klánovice

#ODS Klánovice Živě

ODS

Včerejší jednání zastupitelstva potvrdilo zásadní změnu politického kurzu Klánovic. Starostkou byla těsnou většinou 8 hlasů zvolena paní Starčevičová, náš kandidát Ferdinand Polák získal 6 hlasů. Ještě před samotnou volbou na protest proti vzniku koalice (ČAS+STAN+HLAS) v čele právě s paní Starčevičovou odstoupil jeden ze tří zvolených zastupitelů STANu pan Jindřich Lukáš. Svou rezignaci zdůvodnil tak, že s ohledem na minulost paní Starčevičové a její chování k občanům Klánovic nechce být jakkoliv spojován s touto osobou a touto koalicí. Své vyjádření podpořil i písemnými materiály potvrzujícími minulost paní Starčevičové. Krok pana Jindřicha Lukáše (klánovického patriota a dlouholetého klánovického zastupitele) z morálního hlediska velmi oceňujeme, byť je nám líto, že právě on v zastupitelstvu Klánovic bude chybět. ODS jako vítěz voleb nezvolila cestu rezignací na mandáty, ale přešla do opozice, odkud se budeme snažit dle možností příznivým způsobem ovlivňovat chod naší městské části.

ODS

Až více než tři týdny po skončení voleb přistoupil STAN na schůzku s ODS. Jednání se uskutečnilo včera večer, za nás se ho účastnili Veronika Gotthardt, Ferdinand Polák, Karel Loucký a Petr Šafránek. Vysvětlili jsme zástupcům STANu, proč považujeme jejich plánovanou koalici (s ČASem na změnu a HLASem Klánovic) v čele s paní Starčevičovou jako starostkou za nejhorší možné řešení pro Klánovice. Jsme naopak přesvědčeni, že koalice ODS-STAN či případně ODS-STAN-HLAS by byla řešením, které by vedlo k pokračování výborně nastartovaného rozvoje a kvalitní správě naší městské části. Proto jsme zástupcům STANu předložili náš návrh dalšího postupu a koaličního jednání s cílem uzavřít právě koalici ODS-STAN nebo ODS-STAN-HLAS. Lídři STANu (pan Bek a pan Soukup) nám nicméně potvrdili, že oni považují koalici v čele s paní Starčevičovou za pro Klánovice nejlepší řešení. Byť tento názor skutečně nesdílíme a o budoucnost Klánovic máme velké obavy, rozhodnutí STANu respektujeme.

ODS

Včera pozdě večer nám lídr HLASu Klánovic pan Palata telefonicky oznámil, že se nakonec rozhodli ukončit koaliční jednání s ODS a uzavřít koaliční smlouvu s ČASem pro změnu a STANem. Současně nám poděkoval za korektní jednání. I my děkujeme HLASu za férové vyjednávání a snahu najít kompromis a programovou shodu, byť nás jeho finální rozhodnutí mrzí. Čemu absolutně nerozumíme je naopak jednání STANU, který se s námi ani 16 dní po skončení voleb nebyl ochoten vůbec sejít, což dnes opět potvrdil. Přitom se domníváme, že mezi ODS a STAN je největší programová shoda a koalice těchto dvou stran (případně ve třech i s HLASem) by pro Klánovice byla nejlepším řešením. Proto jsme vyvinuli maximální úsilí, aby tato koalice vznikla. Nicméně přijímáme dané skutečnosti a jsme připraveni se ujmout role konstruktivní a důsledné opozice.

ODS

ODS Klánovice Volby 2018: (– cítí se připraveně)

ODS

ODS Klánovice Volby 2018: (– cítí se motivovaně)

ODS

ODS Klánovice Volby 2018: (– má optimistickou náladu)

ODS

ODS Klánovice Volby 2018 přidal(a) novou fotku — ve městě Klánovice, Hlavní Město Praha, Czech Republic.

ODS

ODS Klánovice Volby 2018: (– cítí se motivovaně)

Naši lidé