#ODS Dolní Počernice Živě

ODS

Mezi další rekonstrukce v Dolních Počernicích patří Počernický pivovar (na fotce vidíte dvůr v zadní části pivovaru) Slavnostní otevření Počernického pivovaru proběhlo 3. 6. 2016 což bylo 453 let od otevření původního pivovaru. Můžete zde ochutnat nejen 12° stupňový Počernický ležák, který je vařen podle původní receptury z 19. století, ale i spoustu dalších druhů piv dle sezonních akcí, svátků a dalších příležitostí. Záhadou stále zůstává zlatý poklad, který byl objeven při rekonstrukci pivovaru v roce 2013 pod jednou z kamenných desek. Poklad je k vidění v původním místě nálezu u vstupu do jednoho ze sklepů. Traduje se, že se jedná o jmění jednoho z architektů, který se podílel na stavbě pivovaru, nebo o poklad, který byl nalezen a přemístěn při rozšíření pivovaru roku 1884, kdy na místě dosavadního obydlí nočního hlídače bylo vyvezeno množství vozů lidských kostí z bývalé kostnice a hřbitova.

ODS

V uplynulých letech proběhlo v Dolních Počernicích mnoho rekonstrukcí. Jednou z mnoha byla právě i renovace tohoto mostu. Jak se Vám líbí?

ODS

ODS Praha - Dolní Počernice přidal(a) 5 nových fotek.

Naši lidé