14. listopadu 2019

ODS Praha: Pražská doprava na holičkách. Koalice musí vysvětlit nejasnosti ohledně společného projektu Dopravního podniku a Nové Holešovice Development.

Pražští zastupitelé za ODS se dívají velice kriticky na současné kroky, které jsou podnikány vedením města v Dopravním podniku. Představitelé koalice musí vysvětlit všechny nejasnosti, které kolem společného podniku DPP a Nové Holešovice Development a.s. panují. ODS bude od zástupců koalice také požadovat jasné řešení krize v důsledku nedostatku řidičů MHD. Občanští demokraté vystavili magistrátní koalici vysvědčení za její roční působení.

„Je absurdní, že koalice, která si zakládá na transparentnosti se ve skutečnosti chová zcela opačně. Vedení města chce odsouhlasit de facto bianco šek ke vzniku společného podniku DPP a Nové Holešovice Development a přitom neposkytlo zastupitelům ani základní informace. Budeme proto požadovat schválení materiálu, který vedení města k informování Pražanů o novém společném podniku zaváže,“ říká Tomáš Portlík, zastupitel za ODS a místostarosta Prahy 9.

„Budu se ptát Rady hlavního města, proč při současném nedostatku řidičů autobusů MHD nehledá jiné řešení než zavedení prázdninového provozu. Současná dopravní situace je neúnosná a vedení metropole přichází s naprosto nekoncepčním řešením. Pokud navrhované změny projdou, Pražanům ubude ráno a odpoledne cca 15% autobusových spojů,“ říká Jakub Stárek, zastupitel za ODS a místostarosta Prahy 6.

„Magistrátní koalice slaví rok od svého vzniku a my jsme jim při této příležitosti vystavili vysvědčení, které odráží jejich působení. Slabší povahy bych ráda uklidnila, pojali jsme to spíše s nadsázkou, protože kdyby toto vysvědčení odráželo syrovou realitu, mohl by Pražany čekat šok,“ říká Alexandra Udženija předsedkyně klubu zastupitelů ODS.

Štítky:
tisková zpráva