21. března 2019

ODS Praha: Koalice kývla na projednávání okruhu a metra D. Konečně

(www.ods.cz/region.prazsky) Občanští demokraté oceňují, že se koalice konečně bude věnovat dostavbě Pražského okruhu a výstavbě metra D. ODS bude trvat na navýšení prostředků na podporu sportu pro Pražany a navrhne vyvěšení izraelské vlajky na Mezinárodní den památky obětí holocaustu.

„Po téměř půlročním tlaku na koaliční zastupitele jsme se konečně dočkali zařazení bodů k dostavbě Pražského okruhu a metra D na jednání pražského zastupitelstva. Jsem ráda, že koalice vyslyšela naše volání a snad pochopila, že tyto dvě klíčové dopravní stavby nesnesou další odklad. Z naší strany může koalice v těchto dvou bodech rozhodně očekávat konstruktivní jednání. Cílem nás všech by mělo být co nejrychlejší zahájení plánovaných geologických průzkumů,“ uvedla předsedkyně zastupitelského klubu ODS Alexandra Udženija.

V rozpočtu na rok 2019 došlo k neočekávanému snížení finančních prostředků na podporu sportu o celkových 182 milionů korun. Důsledkem budou problémy s dokončením projektů na zkvalitnění pražské sportovní infrastruktury. Snížení podpory negativně ovlivní nejen pořadatele tradičních sportovních akcí, ale především financování sportu pro děti a mládež. Proto bude ODS trvat na navýšení prostředků na podporu sportu na úroveň předchozích let,“ řekl zastupitel Petr Fifka.

S politováním jsme zjistili, že koalice zapomněla v rámci připomínání významných dějinných výročí na židovský národ. Ten v historii Prahy sehrál nezastupitelnou roli. Bohužel si v historii prošel také velice tragickými obdobími. Na výraz toho, že jsme si vědomi těchto historických skutečností, a také role židovského národa v historii hlavního města Prahy, navrhujeme vyvěšení izraelské vlajky na 27. ledna, tedy na den, který je Mezinárodním dnem památky obětí holocaustu,“ uvedl předseda pražské ODS Tomáš Portlík.