14. listopadu 2018

Jaroslav Kubera zvolen předsedou Senátu

(www.ods.cz) Senát na svém středečním ustavujícím zasedání zvolil svým předsedou Jaroslava Kuberu z ODS. Kubera obdržel ve 2. kole hlasy 46 senátorů. Hlavním úkolem Senátu je podle Kubery ochrana Ústavy, demokracie a svobody. Podle předsedy ODS Petra Fialy bude Kubera díky svým zkušenostem horní komoru reprezentovat jasně, srozumitelně a čitelně.

„Po 18 letech práce v Senátu jsem se rozhodl ucházet o pozici jeho předsedy. V první řadě bych chtěl poděkovat všem senátorům, kteří mne svým hlasem podpořili. Skutečně si toho vážím. Hlavní poslání horní komory Parlamentu v tomto volebním období je ochrana Ústavy, demokracie a svobody. Velice oceňuji práci předchozích předsedů Senátu a vím, že nebude snadné na ni navázat. Vzdal jsem se ale všech ostatních aktivit, abych mohl pracovat pouze pro Senát. Přerod politika ve státníka není jednoduchý, ale jsem přesvědčen, že díky svým zkušenostem jsem takového přerodu schopen,“ uvedl nově zvolený předseda Senátu Jaroslav Kubera.

Nově zvolenému druhému nejvyššímu ústavnímu činiteli pogratuloval předseda ODS Petr Fiala: „Gratuluji Jaroslavu Kuberovi, kterého senátoři zvolili předsedou horní komory Parlamentu ČR. Je to zkušený politik, silná osobnost s jasnými názory. Jaroslav Kubera je politik, za kterým jsou výsledky, mnohokrát uspěl v senátních a komunálních volbách, už nyní zastával funkci místopředsedy Senátu. Jistě bude horní komoru jasně, srozumitelně a silně reprezentovat.