Ing. Ondřej Červinka

místopředseda místního sdružení

Životopis

Narodil jsem se 11.5.1977 ve Frýdlantu v Čechách. Od narození ale žiji v Liberci. Základní vzdělání mi poskytla Základní škola Husova, na kterou velmi rád vzpomínám. Skvěle mě totiž připravila nejen pro absolvování Gymnázia Františka Xavera Šaldy, kde jsem úspěšně odmaturoval v roce 1995. Vysokoškolský titul jsem získal na Hospodářské fakultě Technické univerzity v Liberci, kde jsem vystudoval obor podniková ekonomika. Už při studiích jsem začal s podnikáním v oblasti kultury.

Provozoval jsem vlastní uměleckou agenturu. Nejdříve jsem zajišťoval management několika libereckým kapelám. Pak jsem začal dělat incoming hudebních kapel do Liberce. Od roku 1995 do roku 2000 jsem dělal i vlastní akce, zejména pro rockový klub Golet. Od roku 2001 jsem pak zajišťoval kompletní produkci kulturních akcí pro Kulturní a společenské centrum Lidové sady.

Do ODS jsem vstoupil v roce 1997. O rok později jsem úspěšně kandidoval do městského zastupitelstva. V roce 1999 jsem se pak stal členem Místní rady, od roku 2003 jsem byl až do jara 2013 jejím místopředsedou a v květnu 2013 jsem byl zvolen předsedou místního sdružení. Členem Rady města jsem se stal v roce 2000. Až do roku 2006 jsem byl neuvolněným členem Rady města, pak jsem se po komunálních volbách stal náměstkem primátora pro vzdělávání, kulturu, sport a cestovní ruch. V současné době jsem řadovým, opozičním  zastupitelem města, předsedou Výboru pro školství, výchovu a vzdělávání a členem Finančního výboru zastupitelstva SML.

V roce 2010 jsem se stal manažerem ve společnosti Grant Thornton Advisory, kde se doposud zabývám projekty především v oblasti veřejné správy, zdravotnictví a sociálních věcí a je mi ctí být členem jednoho z nejlepších poradenských týmů v České republice v oblasti management consultingu.

Od roku 2008 jsem šťastně ženatý s manželkou Hankou. 15. listopadu roku 2008 jsem prožil jeden z nejšťastnějších dní ve svém životě – na svět přišla naše dcera Eliška. Mezi mé koníčky patří cyklistika, fitness, rád čtu historickou prózu a literaturu faktu. Pochopitelně, že mám také velmi rád hudbu, ke které jsem získal vřelý vztah díky rodinnému prostředí, ve kterém jsem vyrůstal a zároveň byla dlouhou dobu mým živobytím. Od roku 1989 jsem členem Vodní záchranné služby ČČK v Liberci, i když dnes už spíše pasivním. Nejvíce volného času však v současné době věnuji své rodině.