10. srpna 2018

Představení programových priorit

Hlavním cílem roudnické ODS je pomoci vytvořit moderní a živé město. Náš program můžeme rozdělit na tři základní oblasti, a to doprava, veřejná prostranství, kulturní a společenský život.

Pro zlepšení dopravy navrhujeme vybudování přivaděče směrem od letiště přímo do sídliště, čímž by se výrazně ulevilo přetížené dopravě v okolí Špindlerovy třídy. Chceme také významně zlepšit podmínky pro chodce a cyklisty.

Veřejná prostranství jsou nezbytnou součástí živého města. Přejeme si, aby náměstí nesloužila pouze jako parkoviště, ale aby ožila. Chtěli bychom doplnit stávající vybavení o lavičky, zeleň a venkovní zahrádky. Velký a doposud nevyužitý potenciál spatřujeme ve využití nábřeží a přilehlé náplavky pod nádražím. Máme v úmyslu se také více soustředit na péči a rozvoj městských parků.

Záleží nám na tom, aby Roudnice nad Labem nebyla pouze noclehárnou, ale rovněž místem s bohatým kulturním a společenským životem, sportovními a volnočasovými aktivitami, které budeme podporovat. Pro žáky základních a středních škol navrhujeme otevření denní místnosti, která poslouží k bezpečnému využití času mezi školou a odpoledními kroužky.

Plánujeme vytvoření mobilní aplikace, která obyvatelům umožní online přístup ke všem důležitým a aktuálním informacím a dále například k platbě parkovného, nebo ke sjednání schůzky na úřadě. Tuto aplikaci a veřejnou Wi-Fi síť by využili k orientaci ve městě také turisté.

V neposlední řadě budeme prosazovat výstavbu nové smuteční síně u hřbitova.

Věříme, že Vás náš program zaujal, více informací naleznete na www.ods.cz/ms.podripsko

Mgr. Zdenka Vachková
Lídryně kandidátky ODS Roudnice nad Labem