19. září 2018

Program pro JIH 2018

Není nám lhostejné, jak to na Jihu vypadá. Na základě našich zkušeností jsme připravili pro období 2018-2022 takový volební program, který je možno splnit. Neslibujeme nereálné.

VOLEBNÍ PROGRAM

1. Jih jako MÍSTO pro opravená veřejné prostranství

Již v r. 2014 existovala studie tzv. Náměstí Ostrava – Jih. Podle této studie měl být v Hrabůvce zcela opraven prostor vč. zeleně a chodníků od podchodu u Venuše kolem finančního úřadu až po pizzerii Fontána. Součástí měla být rovněž rekonstrukce podchodu u finančního úřadu. Jednalo se o klíčovou investici pro období 2014-2018. Bohužel vedení radnice tuto investici nerealizovalo a budoucí plány omezilo jen na prostor kolem finančního úřadu. My chceme celou stavbu realizovat v původním rozsahu. Stejně velkoryse chceme realizovat prostranství před obchodním centrem Kotva v Zábřehu.

2. Jih jako MÍSTO pro nová parkovací místa

Problém s parkováním zná asi každý, kdo vlastní auto. Za našeho vedení v letech 2006-2014 se vybudovaly tisíce parkovacích míst. Chceme na tento trend navázat a pomocí citlivého zasahování do zeleně, změnami organizace dopravy a výstavbou hromadných parkovacích domů situaci pomoci vyřešit.

3. Jih jako MÍSTO pro udržovanou zeleň

Poslední roky se nesly ve znamení vysoké trávy a často nekvalitní údržby zeleně. Řada nespokojených občanů chodila na jednání zastupitelstva a na tuto tristní situaci poukazoval i tisk. Jih si zaslouží údržbu zeleně v podstatně vyšší kvalitě – tak, jak jste na ní byli zvyklí dříve.

4. Jih jako MÍSTO, kde se neruší základní školy

Chceme zabránit divoké destrukci školství, která v našem obvodě poslední čtyři roky probíhala. Nekoncepční rušení ZŠ Mitušova 8 přivedlo nespokojené občany až k historicky prvnímu referendu na území Jihu. Permanentní kampaň vedení radnice proti některým ředitelům škol vyvrcholila jejich odchodem. Peníze se místo do škol cpaly do drahých externích auditů, které nic neodhalily. Chceme vrátit školství klid. Nechceme, aby na místa ředitelů byli dosazování nekompetentní „kamarádi“ a spolustraníci těch, kteří o obsazení míst ředitelů rozhodují. Chceme vytvořit co nejlepší podmínky pro naše děti.

5. Jih jako MÍSTO, kde se cítíte bezpečně

Více městských policistů, méně ubytoven, opravené a bezpečně nasvícené podchody. I to jsou recepty na zvýšení bezpečnosti v našem obvodě.

6. Jih jako MÍSTO pro zásadní investice

Zaregistrovali jste v posledních čtyřech letech výstavbu nových, významných veřejných staveb v našem obvodě? Nezaregistrovali? Ani my ne, žádná totiž neproběhla. V minulosti byla postavena řada staveb : K-TRIO, koupaliště, G-Centrum, opravila se radnice, postavila se tramvajová trať z Hrabůvky do Zábřehu, opravila se řada škol, podchodů, postavila se velká parkoviště. V posledních čtyřech letech se ale místo oprav a investic šetřilo. Na účtech se hromadily peníze, a to je špatně. Budeme chtít na Jihu minimálně 3 velké nové stavby – halu pro míčové sporty, krytý aquapark a novou tržnici na nám. SNP.

7. Chytrá „appka“ pro Jih

Chceme pro váš telefon vytvořit aplikaci, kterou si budete moci domluvit schůzku na radnici, vyřídit potřebné věci nebo třeba zjistit, co se hraje v kině Luna za film. Chceme do aplikace rovněž pustit i soukromý sektor, abyste jejím prostřednictvím mohli objednat domů například malíře pokojů nebo pizzu. Appkou budete zároveň moci vyjádřit svůj názor k chodu úřadu. Využití bude velmi široké – prostě appka pro každého „Jižana.“

Štítky:
Program MS 2018