Bc. Pavlína Hapštáková

Povolání: environmentální specialistka
*1971

Přispět na kampaň

Politická příslušnost: ODS

Životopis

Bc. Pavlína Hapštáková se narodila v roce 1971 v Teplicích. Žila v Bílině, kde po základní škole maturovala na tamním gymnáziu. Po gymnáziu vystudovala navazující zdravotnické studium v Mostě, obor porodní asistentka.

Vdala se v roce 1991 a přestěhovala se do Duchcova, kde v místní duchcovské porodnici pracovala jako porodní asistentka až do nástupu na mateřskou dovolenou v roce 1994. Po MD se k práci v nemocnici už nevrátila, práce na směny nešla skloubit s péčí o dceru, a tak v roce 1999 začala pracovat jako učitelka na druhém stupni ZŠ v Duchcově. Při zaměstnání vystudovala bakalářský obor ochrana životního prostředí na UJEP v Ústí nad Labem.

V roce 2006 nastoupila do soukromé firmy EES s.r.o v Litvínově, kde jako environmentální specialistka pracuje dosud. Věnuje se zejména oblasti EIA, tedy posuzování vlivů záměrů a staveb na životní prostředí, a obecně problematice ochrany ŽP.

Aktivní členkou ODS se stala v roce 2002. Jejím hlavním oborem a zájmem je především ochrana a tvorba životního prostředí, a to nejen v Ústeckém kraji. Tři volební období byla za ODS zastupitelkou (z toho jedno období jako radní) v Duchcově. V letech 2010–2018 předsedala finančnímu výboru ZM Duchcov. Od roku 2016 je předsedkyní Oblastního sdružení ODS Teplice a členkou regionální rady ODS Ústeckého kraje. Zároveň je členkou výboru pro životní prostředí Ústeckého kraje, působí v současné době jako poradce radní pro ŽP. 

Mezi její zájmy patří hlavně příroda, cestování a nyní i malý vnuk. Má ráda dobrou společnost, pozitivní přístup k životu a váží si lidí, kteří se zajímají o dění kolem sebe.