Mgr. Tomáš Oršulák, Ph.D.

Povolání: ředitel Gymnázia Kadaň
*1975

Mírové náměstí 1
432 01  Kadaň
ČR

Přispět na kampaň

Politická příslušnost: ODS

Životopis

V Kadani žiji s jednou přestávkou v dětství přes 40 let. S Kadaní mě pojí má nejbližší rodina a dětství prožité na „déčku“ nebo nejhezčí školní vzpomínky na mateřskou školku Na Podlesí, na hokejovou třídu 1. základní školy a matematickou třídu na gymnáziu.  Po studiu v Kadani jsem se vrhl do světa a vystudoval tři vysoké školy. Tu nejdůležitější z nich – pedagogickou fakultu dnes využívám ke své práci ředitele Gymnázia v Kadani. Tato poslední práce mě naučila, že žádná vysoká škola Vám nedá potvrzení o tom, že jste v nějaké profesi dobří. Dobrým učitelem se můžete stát díky své píli a pracovitosti, ale vynikajícím učitelem se musíte narodit.

Před vedením našeho gymnázia jsem pracoval jako učitel na gymnáziu a na zemědělské škole v Kadani. Přes 10 let svého profesního života jsem věnoval univerzitě v Ústí nad Labem, nejdříve jako odborný asistent, vedoucí Centra pro virtuální realitu a modelování krajiny a následně jako ředitel společného výzkumného centra pro regionální rozvoj univerzity v Ústí nad Labem a Vysoké školy ekonomické v Praze. Chvíli jsem také pracoval na Ministerstvu školství, kde jsme pomáhali rozvoji domovům dětí a mládeže. Doma a na brigádách na stavbách, rekultivacích, hotelech nebo kuchyni jsem se naučil pracovat rukama a dodnes mi to pomáhá tím, že si vážím každé poctivé práce.

Volný čas věnuji své ženě Lence, dvěma synům Martinovi a Tomášovi, svým rodičům a přátelům. Hlavním koníčkem je má práce, ale také rád čtu, vytvářím mapy nebo pracuji rukama. Prostě mě baví vše, co má smysl a pomáhá to ostatním.

Do politiky jsem vstoupil v roce 2014 kvůli Jiřímu Kulhánkovi, protože si ho vážím za práci, kterou pro Kadaň dělá, a zároveň proto, že jsem chtěl něco málo vrátit městu, které mám rád. Poslední čtyři roky jako zastupitel jsem pomáhal přenášet své dvacetileté zkušenosti ze školství, ze zavádění moderních technologií a z regionálního rozvoje městu Kadani. Zda se nám to podařilo, můžete posoudit nejlépe vy, občané města Kadaně.