30. ledna 2019

Senátorský klub ODS: V Senátu jsme prosadili snížení daní

(www.ods.cz) Senát dnes vrátil Poslanecké sněmovně daňový balíček s návrhy na snížení daní, které podali senátoři Občanské demokratické strany. Jedná se o snížení DPH na vybrané služby a spotřební daň na pivo. Senát také schválil pozměňovací návrh umožňující pozdější podání daňového přiznání v případě využití elektronické formy.

„Je dobře, že se nám podařilo přesvědčit většinu senátorů a vrátit Poslanecké sněmovně daňový balíček, který přináší skutečné daňové změny spočívající ve snížení DPH např. na stravovací služby. Jedná se o jedno z opatření, kterými by se mělo živnostníkům kompenzovat zavedení EET. Předpokládám, že Poslanecká sněmovna návrh Senátu schválí, protože se jedná o obdobný návrh, který předložila vláda v novele zákona o EET, který je stále v 1. čtení v PSP,“ uvedl předseda hospodářského výboru Senátu, senátor ODS Vladislav Vilímec.

„Senátní úprava také podpoří elektronickou formu podávání daňových přiznání, protože při využití této formy dává občanům jeden měsíc času navíc. Je to motivace, která pomůže jak občanům, tak státu. Prosadili jsme také snížení spotřební daně na pivo, což je další z kroků, kterými chceme omezit negativní dopad vládou prosazeného EET,“ dodal místopředseda hospodářského výboruLumír Aschenbrenner.