6. června 2014

ODS spustila vzdělávací semináře pro své komunální politiky

Občanská demokratická strana exkluzivně pro své politiky z měst a obcí spustila sérii vzdělávacích seminářů pro kampaň před nadcházejícími komunálními volbami.

 
Kvalifikovaní lektoři připravili vzdělávací semináře na témata jak připravit kampaň na komunální úrovni, jak zaujmout novináře nebo jak oslovit voliče na sociálních sítích. Součástí vzdělávacích kurzů je hlavně zcela praktický nácvik obvyklých situací, kterými kandidáti do komunálních voleb budou procházet.
 
„Jsem rád, že ODS něco takového udělala. Popravdě, i pro mě, byť mám za sebou dvoje vítězné komunální volby, byly v semináři zajímavé a inspirativní věci, které se dají použít v podzimní kampani,“ zhodnotil starosta Lysé nad Labem Jiří Havelka první ze seminářů. „Upřímně, byl jsem moc rád, že se to udělalo, nepovažuji to za ztracený čas a přiznávám, že už jsem některým kolegům říkal, aby se semináře taky zúčastnili.“
 
„Připravili jsme vzdělávací akce, které využijí jak ti, kteří se na podzim zúčastní své první kampaně, tak komunální matadoři, kteří už za sebou mají třeba hned několik úspěšných voleb,“ vysvětluje ke koncepci seminářů Martin Kupka, starosta Líbeznic a místopředseda ODS. „Právě v tom je výhoda toho, když za sebou máte zázemí zavedené politické strany, které nezávislí kandidáti mít nemohou,“ dodává Kupka.
 
„Semináře jsme připravili co možná nejpraktičtější, aby si každý mohl osahat a do co nejvyšší možné míry natrénovat to, s čím se bude v kampani dennodenně setkávat,“ říká Martin Novotný, exprimátor Olomouce a místopředseda občanských demokratů.
 
Praktických seminářů pro komunální politiky se můžou zúčastnit členové Občanské demokratické strany, nebo lidé, kteří budou za ODS na podzim kandidovat v komunálních volbách. Semináře jsou naplánované ještě v Plzni, Olomouci, Praze, Hradci Králové a v Ostravě; právě dnes se seminář koná v Ústí nad Labem. Účast na nich není podmíněná členstvím v daném regionu, členům ODS jsou přístupné volně.
 
Fotografie ze semináře naleznete na: https://www.flickr.com/photos/odscz/