29. ledna 2014

Jiří Dytrt: Žamberské kino je nejúspěšnějším kinem regionu

S celkovou bilancí téměř třinácti tisíc spokojených diváků a více než třemi stovkami projekcí ročně se žamberské kino řadí k nejúspěšnějším kinem v regionu.

Město Žamberk v roce 2010 prostřednictvím dotačního titulu provedlo modernizaci vnitřního vybavení kulturního stánku Divišova divadla v Žamberku s celkovými náklady projektu ve výši téměř 4 mil Kč a v roce 2012 nakoupilo digitální promítací techniku, včetně systému 3D a přešlo na modernější způsob promítání a to především k udržení si zákazníků, neboť kvalitou jsme se přiblížili velkým multikinům- říká starosta města Jiří Dytrt. 

Kino si svou oblibu vydobylo zejména kvalitním programováním a širokým spektrem promítaných snímků, (které je mezi jednosálovými kiny spíše výjimkou) a též špičkovou kvalitou obrazu i zvuku. Jako jedno z mála v celé ČR disponuje promítací technikou, umožňující filmové projekce i v ohromujícím 4K rozlišení i nejnovější 3D HFR (promítání 48 snímků za vteřinu).

Ředitel Městského kulturního podniku FIDIKO Žamberk, pan Daniel Kubelka    k tomuto úspěchu říká:„Předstihli jsme i kina v mnohem větších městech. Za námi jsou Litomyšl, Svitavy, Polička, Dobruška, Náchod, Česká Třebová a  o jedno místo jsme v závěru roku přeskočili i Lanškroun, který byl široko daleko nejnavštěvovanějším kinem už před rokem 1989. Jsme si vědomi, že máme stále co zlepšovat a trvale na tom pracujeme. Věřím, že jdeme správným směrem a  děkujeme vám všem, kteří k nám chodíte.“ 

„ Návštěvníkům naproti jdeme také marketingem a snahou stále zlepšovat své služby.“- dodává ředitel Daniel Kubelka 

Žamberské kino se po digitalizaci zvedlo jako Fénix z popela a zřejmě je na nejlepší cestě své výsledky obhájit i v roce 2014.