14. ledna 2014

ODS Pardubického kraje navrhla na předsedu Petra Fialu

V pondělí 13. září 2013 se konal regionální sněm ODS Pardubického kraje, na kterém delegáti nominovali na blížící se 24. Kongres ODS, který se uskuteční ve dnech 18. -. 19. ledna 2014 v Olomouci, návrhy na vedení ODS.

Ve večerních hodinách se včera v prostorách Zámeckého návrší v Litomyšli konal regionální sněm ODS Pardubického kraje, na kterém byli delegáty navrženi kandidáti na předsedu a místopředsedy ODS, kteří budou voleni o víkendu na 24. Kongresu ODS v Olomouci.

O post předsedy ODS se přijel do Litomyšle ucházet také prof. PhDr. Petr Fiala, Ph.D., LL.M., který si za svůj příspěvek o analýze současné ODS a představení možného řešení aktuálních problémů ODS zasloužil nejen potlesk přítomných delegátů, ale také jejich jednoznačnou podporu v kandidatuře na předsedu ODS.

Regionálního sněmu se zúčastnili další hosté, kteří přijeli požádat delegáty regionálního sdružení o případnou nominaci na post místopředsedů. Své nominační projevy přednesli Miloš Vystrčil, Oldřich Vlasák, Petr Sokol, Bohuslav Svoboda i Martin Kupka. Osobně se nemohli zúčastnit Alexander Bellu a Jiří Pospíšil, kteří zaslali předsedovi regionu Radimovi Jiroutovi žádost s nominačními projevy, které předseda regionu delegátům přečetl.

Na základě výsledků hlasování delegátů sněmu získali nominaci na post místopředsedů ODS Ing. Oldřich Vlasák, Jaroslav Kubera a Ing. Miloš Vystrčil.

Na programu jednání byla také diskuse o blížících se volbách do Evropského parlamentu a případná nominace za Pardubický kraj. O svou nominaci požádal na sněmu přítomné delegáty Ing. Oldřich Vlasák, kterého delegáti regionálního sněmu ODS Pardubického kraje navrhli na lídra kandidátky ODS pro volby do Evropského parlamentu.  

Dále delegáti zvolili za Pardubický region do Výkonné rady ODS Michala Kortyše, do celostátní kontrolní a revizní komise Kateřinu Jánskou a do celostátního smírčího výboru pak RNDr. Vlastimila Hrušku.

 

 

 

 

 

 

 

Štítky:
tisková zpráva