18. února 2013

Jak nám na kraji přibývají placení politici

Ladislav Valtr komentuje úřednické místo šéfa Zemanovců na Pardubickém kraji

Pan Mgr. Zdeněk Štengl je jednak zastupitelem Pardubického kraje, místopředsedou výboru pro regionální rozvoj a evropské fondy Pk, ale také místopředsedou celé strany SPOZ a jeden z hlavních členů volebního týmu pana Miloše Zemana ….

Dne 16.2.2013 zveřejnila Mf Dnes novou informaci o nástupu pana Štengla (SPOZ) do zaměstnaneckého poměru v rámci Krajského úřadu Pardubického kraje, na odbor dopravy - v přímé gesci pana náměstka Jaromíra Duška (SPOZ).

Více viz odkaz:

http://pardubice.idnes.cz/sef-zemanovcu-zdenek-stengl-dostal-trafiku-fkt-/pardubice-zpravy.aspx?c=A130216_1890372_pardubice-zpravy_mt

 

To je samozřejmě faul! V mé reakci pro Mf Dnes proto uvádím, že dle mého názoru se opět jedná o typickou zpětnou přihrávku do vlastních řad – ve stylu „já na bráchu, brácha na mě“. To samé již na Kraji opakovaně a víceméně v tichosti provádí i koaliční ČSSD.

„Umístěnka“ pana Štengla na kraj  je tedy pro mne jen důkazem toho, že stranická knížka je pro současné vedení kraje cennější než skutečná odbornost a skutečné potřeby kraje. O to je toto konstatování  smutnější, když jde o ty samé aktéry z těch samých partají: z ČSSD, odborů a „momentálně moderní“ SPOZ, jenž zrcadlové náznaky takovýchto kroků ze strany ODS v minulosti vždy mediálně zveličovali.

Redaktor D.Půlpán v této souvislosti dále správně postřehl, že „Pardubický kraj chudne, na jednotlivých rádoby ministerstvech pro území čtyř okresů není co rozdělovat, ale placených politiků zřejmě nebudeme mít nikdy dost“. 

Současně však bohužel zmíněnou, dle mého objektivní, argumentaci politických soupeřů musíme přijmout, neboť jak u předchozí generace ODS, tak bohužel i v nedávné vládní praxi, snadno dohledáme obdobné kroky právě v modrém gardu! 

Všeobecnější otázkou tedy myslím zůstává, zda se budeme umět v ODS probudit a budeme zase my ti rychlejší (už ale prosím jen v pozitivních věcech), pochopíme „novou dobu“ a mnohé již přežité návyky ponecháme v minulosti.

A nebo že by to byla, je a bude stále jen hra, kde se jen momentálně prohodily role …? V takových hrách ale občas nejenže vypadává nějaká ta figurka z šachovnice, ale bohužel může přijít i zdrcující „mat“.