28. listopadu 2023

Regionální ODS v Pardubickém kraji má nové vedení a zvoleného lídra pro krajské volby v roce 2024

V pondělí 27. listopadu 2023 proběhl ve Svitavách volební regionální sněm Regionálního sdružení ODS Pardubického kraje, kde delegáti zvolili nejen nové vedení regionu na dvouleté funkční období, ale i lídra krajské kandidátky pro volby do Zastupitelstva Pardubického kraje, které se uskuteční na podzim 2024.

Na pozici předsedy regionálního sdružení byl nově zvolen Mgr. Karel Haas, poslanec Parlamentu České republiky. Ing. Radim Jirout, MBA, LL.M., který vedl Regionální sdružení ODS Pardubického kraje 11 let, se již o tuto pozici neucházel. 1. místopředsedkyní byla zvolena Kateřina Jánská a dalšími místopředsedy Mgr. Pavel Boštík, Ing. Alexandr Krejčíř a Mgr. Daniel Kubelka.

„Podpory členů ODS napříč celým naším krajem si s pokorou velmi vážím. Současně mnohokrát děkuji Radimovi Jiroutovi za vše, co pro ODS u nás v Pardubickém kraji odvedl. Členům ODS jsem s mou kandidaturou slíbil naprosto konkrétní kroky a tvrdou práci směřující k výbornému volebnímu výsledku ODS v Pardubickém kraji v parlamentních volbách v roce 2025“, uvedl ke svému zvolení Karel Haas.

Regionální sněm zvolil lídra pro volby do krajského zastupitelstva Ing. Ladislava Valtra, MBA, krajského radního pro regionální rozvoj a evropské fondy.

Obyvatelům kraje nabízím své zkušenosti z výrobního sektoru, bankovnictví i letitou praxi ve veřejné sféře. Chci se zaměřit na další rozvoj Pardubického kraje a infrastruktury ve všech jeho částech, nejen v několika vyvolených oblastech. Pokud nechceme zaostávat za ostatními částmi České republiky, musíme více investovat také do lidí a podporovat inovace. Fungující služby a zázemí, na kterém může společnost růst a zlepšovat se, jsou předpokladem. To je má vize“, řekl zvolený lídr krajské kandidátky Ladislav Valtr.

Regionální sněm schválil společnou kandidaturu ODS a TOP 09 v krajských volbách v roce 2024 a pověřil zvoleného lídra kandidátky Ladislava Valtra a nově zvoleného předsedu regionálního sdružení Karla Haase vyjednáním konkrétní koaliční smlouvy s partnery z TOP 09.

Štítky:
tisková zpráva