7. prosince 2021

V čele Regionálního sdružení ODS Pardubického kraje zůstává Radim Jirout

(www.ods.cz/region.pardubicky)

V pondělí 6. prosince 2021 delegáti ODS Pardubického kraje na svém regionálním sněmu volili vedení na nové dvouleté funkční období. Post předsedy RS obhájil Radim Jirout (Ústí nad Orlicí). „Děkuji všem delegátům za projevenou důvěru. Teď už je to zase jen práce směrem ke komunálním volbám a senátním volbám příští podzim“, řekl ke svému znovuzvolení předseda RS Radim Jirout.

Pozici 1. místopředsedkyně Magda Křivanová (Hlinsko), místopředsedy se stali Alexandr Krejčíř (Pardubice), Josef Kopecký (Česká Třebová) a Pavel Boštík (Litomyšl). Za členy regionální rady sněm zvolil Jana Mazucha (Pardubice), Jana Čechlovského (Chrudim), Pavla Čížka (Svitavy) a Dalibora Adama (Ústí and Orlicí). Členy regionální rady jsou ze stanov také poslanec Karel Haas a senátor Michal Kortyš.

Jednání sněmu se zúčastnili také kandidáti, kteří mají zájem usilovat o posty předsedy a místopředsedů Občanské demokratické strany. Nominaci na post předsedy ODS získal Petr Fiala, na 1. místopředsedu Zbyněk Stanjura a místopředsedy Martin Kupka, Martin Baxa a Zdeněk Zajíček.

Jako člena Výkonné rady ODS sněm nominuje za Pardubický kraj Karla Haase.