12. května 2019

ODS: Všem, kteří toho už mají dost! Volby do EP budou dobrou možností, jak mohou čeští voliči panu premiérovi ukázat, že toho již mají dost.

(www.ods.cz) Občanští demokraté dnes představili video, kterým chtějí upozornit na rozporuplná vyjádření premiéra Andreje Babiše, na jeho střet zájmu a manipulativní přístup v politice. Video je zároveň výzvou všem občanům, aby přišli k volbám do Evropského parlamentu. Ty totiž podle ODS nebudou pouze o tom, kdo bude příštích pět let hájit zájmy České republiky, ale i o tom, jak občané České republiky vnímají současnou politickou situaci v České republice.

ODS ve videu připomněla, že premiér Babiš od svého vstupu do politiky neustále proti něčemu a za něco bojuje. Bohužel jen slovy, ne činy. Když začínala v roce 2015 uprchlická krize, tak proti ní nevystupoval, ale chtěl uprchlíky „obsazovat pozice pomocných dělníků“. Až poté „otočil“ a stal se verbálně největším bojovníkem proti uprchlíkům. Rád se např. ohání tím, že „zrušil kvóty“, které však v té době již byly politicky mrtvé. Před volbami do Evropského parlamentu se z něho stal velký bojovník proti suchu, které devastuje českou krajinu či proti dvojí kvalitě potravin. Paradoxem je, že jeho „bývalá firma“ je jedním z největších ničitelů českého venkova či producentem nekvalitních potravin. Premiér se také rád stylizuje do toho, že v Bruselu bojuje za zájmy ČR. Výsledkem tohoto boje ale například je, že když došlo k zastavení proplácení evropských dotací jeho „bývalé firmě, nechá si je dál proplácet z českých zdrojů.

Občanští demokraté vyzývají občany, aby dali ve volbách jasně najevo, že jim situace není lhostejná a ukázali, že už toho mají dost.

Video k dispozici ZDE