10. září 2018

ODS: Místo líbivých hesel nabízíme rozumný program, kvalitní osobnosti a poctivou politiku

(www.ods.cz) Občanští demokraté v pondělí zahájili na pražském bastionu horkou fázi kampaně před komunálními a senátními volbami. Do závěru kampaně jde ODS s heslem Rozumná alternativa pro Česko.


„V nadcházejících volbách nabídnou kandidáti ODS voličům čtyři priority, které zohledňují očekávání voličů – jsou jimi kvalitní infrastruktura, dostupné veřejné služby, přátelská veřejná správa a pestrý život v městech a obcích. Volby budou zároveň i soubojem dvou konceptů, dvou světů. Jeden je světem ze seriálu Okres na severu. A druhý je světem odpovědných, aktivních lidí, jejich rozumných řešení a poctivé práce. Jeden svět je světem, kde propojení vládní, ekonomické a mediální moci rozjelo kampaň opakovaných restartů. A druhý svět je světem lidí, kteří ve své obci, ve svém městě již prokázali výsledky,“ uvedl předseda ODS Petr Fiala.

„Lidé v posledních měsících opakovaně dali najevo, že je znepokojuje politický vývoj, zvláště účast komunistů na vládě a spolupráce populistů s politickými extrémy. Nyní budou mít lidé, kteří si takovou politiku nepřejí, šanci poslat o tom zprávu z každého místa naší republiky. ODS jim k tomu nabízí politickou alternativu založenou na rozumném programu, kvalitních osobnostech a poctivé politice,“ dodal Petr Fiala.

První místopředsedkyně ODS Alexandra Udženija varovala před populistickými a populárními stranami a hnutími: „Praha si populistickou politiku rádoby profíků v posledních čtyřech letech dost odskákala. Zkušenost s popularismem už také pociťujeme, to jsou samé analýzy a strategie, líbivá hesla a přitom skutek utek. ODS nebude slibovat ráj na zemi nebo všechno zadarmo. ODS vám slibuje, že vaše město či obec bude fungovat.

Slibujeme vám odpovědnou pravicovou politiku, aby se vám ve vašich městech a obcích žilo dobře. Dnes, zítra i za 20 let. Demokracie potřebuje k úspěchu stabilitu. A ta nemůže stát na politice, která nepřežije dvě volební období. Je nejvyšší čas přestat s politickými experimenty,“ dodala Alexandra Udženija.

Kandidát občanských demokratů na pražského primátora Bohuslav Svoboda osvětlil plán ODS v hlavním městě: „Nechci, aby Pražané museli nadále snášet nezkušené a nekompetentní vedení. Proto jsem se rozhodl kandidovat na primátora. A přivést do vedení Prahy tým lidí, kteří mají jasnou vizi, kam má Praha směřovat. Budeme pracovat na dostavbě obou okruhů, prosadíme vznik celopražské parkovací zóny a uvolníme pozemky pro výstavbu bytů.

„Města se nesmí a nemůžou spoléhat na to, že někdo vyřeší jejich problémy za ně jedním telefonátem. K problémům je třeba se stavět čelem, představit skutečný plán řešení a ten pak prosazovat. Jsem ráda, že se nám toto v Brně daří. Společně s kolegy kandidáty jsme zpracovali program, který by pomohl všem Brňanům jednoduše cestovat po městě, bydlet, pracovat i trávit volný čas. A tento program jsme připraveni prosadit,“ uvedla lídryně ODS v Brně Markéta Vaňková.

Podle kandidáta do Senátu na Chrudimsku a Havlíčkobrodsku Jana Tecla je přínosem, když mají senátoři praxi z komunální politiky: „Během posledních 5 let z parlamentu přichází stále více nových povinností, příkazů a zákazů jak pro občany, tak pro starosty. To nám komunálním politikům velmi ztěžuje práci a občanům život. Regulace a byrokracie dopadá i na podnikatele žijící na venkově, kteří jsou pro náš kraj nepostradatelní, protože poskytují lidem služby, bez kterých se žít nedá. Toto mi vadí, a proto jsem se rozhodl, že budu kandidovat do Senátu a pokusit se využít své zkušenosti z komunální a krajské politiky i v politice celostátní.

Občanští demokraté sestavili kandidátní listiny v 845 obcích, městech a městských částech, do komunálních voleb jde v barvách ODS celkem 13 853 kandidátů. O senátní křesla se utká 24 kandidátů ODS.

Kompletní projev Petra Fialy.