26. května 2018

ODS představila kandidáty do Senátu

(www.ods.cz) Občanská demokratická strana na dnešní programové konferenci představila kandidáty do senátních voleb. Senátní křeslo budou obhajovat senátoři Jaroslav Kubera a Jaroslav Zeman, barvy ODS chce v Senátu nově reprezentovat třeba herec Vladimír Kratina, primátor Mladé Boleslavi Raduan Nwelati nebo bývalý policejní prezident Martin Červíček. ODS se zapojila také do dvou koaličních uskupení, ta podpoří rektora Mikuláše Beka a bývalého kandidáta na prezidenta Pavla Fischera.

„Našimi kandidáty jsou vyzrálí a zkušení lidé známí zejména díky své práci a úspěchům, které mají za sebou například jako komunální politici, učitelé nebo podnikatelé. Velmi mě těší, že hned v několika případech jsme se dokázali dohodnout na vzájemné podpoře jednoho společného kandidáta s hnutím STAN nebo KDU-ČSL. Funguje i spolupráce se Soukromníky. V dnešní politické situaci to považuji za správnou cestu a dobrý příklad možné spolupráce stran a hnutí od středu doprava. Poslední termín schvalování našich kandidátů do Senátu je 22. červen. V tuto chvíli je již jasné, že ODS často i za podpory dalších stran postaví kandidáty minimálně v osmnácti senátních obvodech a že minimálně v šesti naopak my podpoříme kandidáty jiných stran nebo nezávislé kandidáty,“ uvedl předseda senátorského klubu ODS Miloš Vystrčil.

Kandidáti ODS a kandidáti podporovaní ODS pro senátní volby 2018

SEO Senátní obvod Jméno kandidáta Doplňující informace