5. května 2016

Posudky dopadu na životní prostředí odloží dopravní stavby o několik let

ODS chce podle poslance Martina Novotného signál vůči vládě, který by dal ministrům najevo, že mají se zástupci Evropské komise jednat jinak než dosud, a to především v případě posudků dopadu dopravních staveb na životní prostředí.

Podle něj měla ODS už dlouho upozorňovat, že může dojít k faktickému zastavení dopravních staveb v Česku. „Skutečně důležitá jednání se mají vést na nejvyšší úrovni. Naplnění posudků znamená odložení staveb o několik let,“ varuje Martin Novotný. Přitom letos se mluví o jednom zastavení, příští rok o maximálně deseti staveb. „Jsou to nejstrategičtější stavby, všechna propojení Česka se zahraničím,“ tvrdí.
 
„Ministři se konečně probudili a chtějí přijmout novelu zákona o posuzování vlivu na životní prostředí,“ konstatuje Martin Novotný v rozhovoru ve Dvaceti minutách Radiožurnálu a dodává: „Uvidíme, jaký bude přístup Evropské unie.“ 
 
„Evropská unie po nás chce dnes a denně věci, které jsou velmi často v rozporu se základní ideou suverenity tohoto státu. A my často sklapneme podpatky a splníme nařízení,“ domnívá se. 
 
 
Martin Novotný

poslanec PČR
člen regionální rady
předseda oblastního sdružení
člen regionální rady
místopředseda strany
člen výkonné rady
primátor
neuvolněný radní statutárního města
poslanec PČR