18. listopadu 2019

17. listopad svátek nás všech!

Státní svátek 17. listopadu je Den boje za svobodu a demokracii a Mezinárodní den studenstva a podle mého názoru také jeden ze dvou nejdůležitějších pro naši mladou republiku. Je to den, který si musíme neustále připomínat a obzvláště v dnešní velmi dynamické době, kdy si bohužel již není možné být si nabytou svobodou naprosto jistý.

Tento svátek slavili členové liberecké ODS různorodě a na různých místech. V první řadě byli naši zastupitelé a
členové místní rady v čele slavnostního odhalení památníku na schodech liberecké radnice. Jmenovitě Petra
Břeňová, Ondřej Červinka, Martin Hoza, Lumír Vadovský, Petr Židek a Dan Ramzer jako čelní představitel ODS v
regionu. Všichni tito byli více než dobrou reprezentací všech myšlenek a cílů, které si jako ODS dáváme a které jsou,
také díky vládě Andreje Babiše a postupné oligarchizaci medií, politické scény a všeobecného dění, v plíživé
defenzivě.
Další členové místní rady v sestavě Daniel Ragín a Martin Trita jeli podpořit na třicáté výročí vybojovaných svobod
vedení strany do Prahy. Chtěli svou účastí na Národní třídě vyjádřit jasnou podporu myšlenkám, které zde přesně
před třiceti lety hájili studenti a za které se musíme rvát bohužel také dnes. Není to v tak strašlivé míře, jako tomu
bylo před rokem 89, nicméně vláda ani ne jedné strany, ale jednoho muže je zde nasnadě a pro svobodu a zdraví
naší republiky to není objektivně dobře.
Oba aktéři zapálili svíčku u památníku na Národní třídě a prohodili pár slov s předsedou Petrem Fialou, který byl
následně v obležení medií a jasně vyjádřil svou obavu z dalších činů Andreje Babiše a některých dalších populistů.